Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

marathon: Dijkloop Delfzijl marathon

17/12/2023 @ 08:00 - 17:00 UTC+0

Op zondag 17 december 2023 vindt de derde editie van de Dijkloop Delfzijl plaats!

Afstanden
Net als vorig jaar bieden we veel afstanden aan, zodat iedereen mee kan doen. Geoefende loper of beginnende loper: er is altijd een afstand die bij je past.

5 km
10 km (tevens wedstrijdloop)
15 km
Halve Marathon
30 km
Marathon (tevens wedstrijdloop)
Wedstrijdloop
Op de afstanden 10 km en op de Marathon is er een officiële wedstrijdloop onder de vlag van de KNAU. Recreanten kunnen deze afstanden uiteraard ook lopen.

Starttijden
Bij de Dijkloop Delfzijl heeft elke afstand zijn eigen startmoment. Door gespreid te starten is er ruimte genoeg op het parcours voor lopers van elke afstand en is er bij de keerpunten duidelijk overzicht voor elke loper. Alle lopers, ongeacht de afstand die zij lopen, finishen wél in een kort tijdsbestek, zodat het publiek bij start-finish iedereen achter elkaar binnen ziet komen.

De precieze starttijden worden later bekendgemaakt. De insteek is dat de startmomenten tussen ongeveer 10.00 en 13.00 uur zijn en dat de lopers vervolgens dus tussen ongeveer 13.00 en 14.00 uur finishen.

Inschrijven
De inschrijving wordt na de zomer geopend. Er is voldoende plek op alle afstanden.

Start en finish
De start is aan de Vennen (in Delfzijl) bij de nieuwe dijkopgang/nieuwe brug (de Diekloper). De start vindt achter de dijk, langs de Vennen plaats. De finish is bovenop de dijk, aan het strand van Delfzijl.

Afstanden, parcours en starttijden
De route loopt over de vernieuwde dijk van Delfzijl naar de Eemshaven en terug. Op de route zijn keerpunten aangegeven op de helft van de te lopen afstand.

Tijdregistratie en prijsuitreiking
De 10km en de Marathon zijn de officiële wedstrijdafstanden. Na afloop vindt een prijsuitreiking plaats voor deze afstanden. Op alle afstanden vindt voor alle deelnemers tijdregistratie plaats op startnummer. De uitslagen worden na afloop uiteraard online gepubliceerd.

Verzorging en EHBO
Op de route zijn verzorgingsposten ingericht bij verschillende keerpunten. Later volgt hierover meer specifieke informatie. EHBO is met een post aanwezig bij de finish en mobiel aanwezig op het parcours.

Gegevens

Datum:
17/12/2023
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.dijkloopdelfzijl.nl/

Locatie

Delfzijl
De Vennen
Delfzijl, Groningen 9934 AJ Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.