Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

marathon: In Flanders Fields Marathon

17/09/2023 @ 10:00 - 15:30 UTC+0

Een bijzondere marathon om de eerste wereldoorlog te herdenken. Tijdslimiet 5.15 uur. Er is busvervoer vanaf de finishplaats Ieper naar de start in Diksmuide.

Van de website over de editie van 2022:

De 22ste Flanders Field Marathon start op de Markt in Diksmuide en loopt door de beschermde IJzervallei om tot slot aan te komen op de markt in Ieper.
Na een lus ten Noorden van Diksmuide doorheen Tervate & Stuivekenskerke loopt het parcours via de IJzer. Achtereenvolgens loopt men op het grondgebied van Noordschote, Zuidschote en Boezinge om daarna via de Oostkaai aan te komen in het centrum van Ieper op de Grote Markt.

Een gedetailleerde parcours vind je op www.afstandmeten.nl en is als één van de enigste loopwedstrijden in België officieel opgemeten volgens de IAAF-Measurer grade B en is een BQ (Boston Qualifier).

Route: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2241728

Op het slagveld van W.O.1 (of W.W.1) zullen diverse nationaliteiten in een sportief duel strijden voor de overwinning. Voor velen wordt het een lang, heel eenzaam, doch vredelievend gevecht tegen de afstand en de vermoeidheid! Zij aan zij, strijden voor de overwinning, lopen voor een ereplaats of voor verbetering van het persoonlijk record. Elkaar bekampen tot de laatste snik, om na de aankomst de concurrenten (cum-currens= samenlopend) geluk te wensen en te bedanken voor de steun of sportieve strijd.

Toen was overwinnen belangrijker dan overleven.
Nu wordt deelnemen belangrijker dan overwinnen.

Een wedstrijd met een vredesgedachte, in een streek vol wrede herinneringen! Omdat de fouten uit het verleden een les kunnen zijn voor heden en toekomst moeten we de herinnering aan zoveel zinloos geweld en gruwel helpen in standhouden! Laat ons daarom van deze marathon iets moois maken. Met UW deelname steunt u ook een goed doel. Bij de vorige marathons werd o.a.reeds “Artsen zonder grenzen”, het “kinderkankerfonds”, Blauwe veters, de Kim Phuc Foundation, enz gesteund.

Misschien heeft u al gemerkt dat de inhoud van deze pagina zelden gewijzigd wordt. Dat klopt, ons doel blijft steeds hetzelfde.

André Mingneau
race-director

Gegevens

Datum:
17/09/2023
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:
Website:
http://www.marathons.be/en/IFF

Locatie

Diksmuide
Grote Markt 3
Diksmuide, West-Vlaanderen 8600 België
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.