Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

marathon: Limburg Wijnmarathon

30/09/2023 @ 10:00 - 16:00 UTC+0

Heilbron Limburg Wijnmarathon – zie, ruik, proef en voel de mooiste wijnregio van Nederland!

Op zaterdag 30 september 2023 vindt in Wahlwiller de derde editie van de Limburg Wijnmarathon plaats. Hardlopers verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden, een zogenaamde trailrun.
Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden
Ruik de natuur van Zuid-Limburg
Proef de prijswinnende Limburgse wijnen zowel onderweg als bij de finish
Voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen

Ontstaan
Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten organiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat voor deze
wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) werd een enthousiaste founding partner gevonden. In 2021 werd eindelijk de succesvolle eerste editie gehouden en inmiddels zijn we toe aan editie nummer in 2023!

Route
De start en finish van de eerste editie worden gesitueerd op het terrein van de Wahlwiller Wijnfeesten, tevens het startpunt van de in 2019 gelanceerde permanente Routes des Vins. Het parcours zal over onverharde wegen gaan, langs en zelfs door diverse wijngaarden. Bij de
tussenstops worden de lopers getrakteerd op een paar slokken Limburgse wijn en wat gezellige sfeermuziek! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

Organisatie
De organisatie van de loop is in handen van Bearsports, een zeer vertrouwde naam in de wereld van trailrunning. Bearsports organiseerde reeds vele succesvolle lopen zoals de Heuvelland Marathon, St. Pietersbear Trail, Alfa Bear Trail en vele andere.

Gegevens

Datum:
30/09/2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.limburgwijnmarathon.nl/

Locatie

Wahlwiller
Wahlwiller, Limburg Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.