Laden Evenementen

« Alle Evenementen

marathon: Marathon Via Belgica

26/05/2024 @ 10:00 - 16:00 UTC+0

Een van punt tot punt marathon. Deelnemers worden met de bus naar de start bij Rimburg gebracht en lopen terug naar Maastricht. Je kunt rekenen op de nodige hoogtemeters.

Programma 2024
Het programma ziet er als volgt uit:
7:30 uur Opening finishterrein Maastricht (Kesselskade)
8:30 uur Vertrek bussen vanuit Maastricht (Kesselskade) naar de start in Rimburg
9:15 uur Aankomst bussen in Rimburg
10:00 uur START MARATHON
11:00 uur START KIDSRUN in Maastricht
11:00 – 12:00 uur Prijsuitreiking KIDSRUN Maastricht
12:30 uur Verwachte binnenkomst winnaar MARATHON
13:00 START KIDSRUN in Heerlen
13:00 – 14:00 uur Prijsuitreiking KIDSRUN Heerlen
14:00 uur Prijsuitreiking MARATHON in Maastricht
16:00 uur Finish laatste loper en sluiting parcours
17:30 uur Sluiting finishterrein Maastricht

Voor de Marathon Via Belgica geldt een tijdslimiet van 6 uur wat inhoudt dat deelnemers uiterlijk om 16:00 uur dienen te finishen. Op de route zullen verschillende punten zijn waarop tijdslimieten gelden, deze zullen vooraf aan de deelnemers gecommuniceerd worden.

De Marathon Via Belgica start precies op de grens bij Vicus Rimburg (Landgraaf) waar de Via Belgica over de brug over de Worm Nederland binnenkomt. Via het heuvelrijke landschap van Landgraaf (het hoogste punt van de Via Belgica ligt in Landgraaf) komen we bij het eerste wisselpunt (voor de quattro estafette) ter hoogte van Snowworld Landgraaf.

Na het wisselpunt gaat de marathon verder door het Caumerbeekdal naar de grootste Romeinse stad langs de route: Coriovallum oftewel Heerlen. Coriovallum ontstond op een heuvel tussen de Caumerbeek en de Geleenbeek dus met een klein klimmetje lopen we over het oude Pancratiusplein en langs het Romeins Thermenmuseum langs de Geleenbeek loopt de marathon richting Voerendaal waar de grootste Romeinse villa van Nederland is gevonden naar het tweede wisselpunt (quattro en duo estafette).

Vanaf Voerendaal klim je via de dorpjes Craubeek, Termaar, Koulen en Walem langszaam omhoog tot het Geuldal voor je voeten ligt. Hier stond ooit de Romeinse wachtpost op de Goudsberg met een weergaloos uitzicht over Valkenburg en de Geulvallei. Via de lange afdaling kom je in hartje Valkenburg waar de marathon z’n weg vervolgt via het voetpad langs de Geul. Hoewel het grootste deel van de route verhard is loop je hier een kleine kilometer op het mergel waar Limburg zo bekend om is.

Uiteindelijk kom je in Geulhem waar het laatste wisselpunt (van de quattro estafette) ligt. Bij Geulhem ligt de grootste uitdaging in de route. Via de Geulhemmerweg gaan we omhoog naar Berg en Terblijt. Een echte kuitenbijter van 60 hoogtemeters waarna je getrakteerd wordt op een wijds uitzicht over de Maasvallei en Maastricht. Op de oude Servaasbrug finishen we na exact 42,195 km in het hart van Romeins Maastricht: Mosa Trajectum!

De gehele route wordt uitgezet en zal duidelijk gemarkeerd worden voor de deelnemers.

Gegevens

Datum:
26/05/2024
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.marathonviabelgica.nl/

Locatie

Rimburg
Rimburg, Limburg Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.