Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

marathon: Slachtemarathon

15/06/2024 @ 06:30 - 12:00 UTC+0

Waar de Zestig van Texel om de 2 jaar is, is de Slachtemarathon om de 4 jaar. De editie van 2020 ging vanwege Corona niet door, dus is het alweer 8 jaar geleden dat de laatste Slachtemarathon werd georganiseerd.

Let Op!
De inschrijving gaat op zaterdag 13 januari om 8.00 uur open. In totaal kunnen er 15.000 hardlopers en wandelaars meedoen. De verwachting is dat de inschrijving heel snel zal gaan. Deelnemers van de geannuleerde editie van 2020 zullen voorrang krijgen bij de inschrijving.

Van de website:

Hardlopen 42 km
Ga jij graag een sportieve uitdaging aan en deins je niet terug voor lange afstanden rennen over deels onverhard terrein? Dan ben jij uit het juiste hout gesneden voor deelname aan de hardloopmarathon over de schitterende Slachtedyk in Friesland. De Slachtemarathon kent een bijzonder en uitdagend parcours door het prachtige Friese landschap. Het programma van kunst, cultuur en muziek onderweg wordt aangepast aan de aard van de hardloopwedstrijd. Op 15 juni 2024 is het zo ver. Mis het niet!

Icoon in Friesland
De Slachtemarathon is, naast de Elfstedentocht, een icoon in Friesland. Je rent over een eeuwenoude dijk, door het prachtige Friese landschap en wordt onderweg verrast door allerlei spektakel en aangemoedigd door het publiek aan de kant. Het is in 2024 voor het eerst sinds jaren dat er weer een Slachtemarathon is. Een goede reden om juist dit jaar voor deze spectaculaire marathon te kiezen. Er kunnen een beperkt aantal hardlopers meedoen aan de tocht over de Slachtedyk. Mis het niet! Lees hier meer over de Slachtemarathon.

De route
De Slachtemarathon loopt over de oude Slachtedyk in Friesland. De hele marathon gaat over een mooi en afwisselend parcours van 42,195 km door het Friese terpenlandschap. De start is in Oosterbierum. De finish in Raerd. Er zijn twee delen in het parcours die bestaan uit grasdijk of zachte ondergrond. Dit is bij Franeker en Achlum. Het gaat om zo’n 4 km onverhard terrein. Het parcours is volledig verkeersvrij. Bij niet-verkeersvrije oversteekpunten word je begeleid door verkeersregelaars.

Schrijf je in
Ga de uitdaging aan en schrijf je in. Zaterdag 13 januari start de reguliere kaartverkoop voor de Slachtemarathon. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal van de Slachtemarathon kan genieten, worden hardlopers in twee startgroepen ingedeeld. Een voor de snelle wedstrijdlopers en een voor alle andere hardlopers. Zo ontstaat een lange sliert aan deelnemers die optimaal kunnen genieten van de prachtige route over de Slachtedyk. Voordat je start met inschrijven is het handig om een aantal keuzes te maken en bepaalde gegevens bij de hand te houden. Lees onderaan de pagina in de veelgestelde vragen welke gegevens je precies bij de hand moet houden.

De prijs voor jouw kaartje
Deelname aan de Slachtemarathon voor hardlopers € 55,-. Bestel je je kaart voor 1 februari 2024, dan krijg je vroegboekkorting op de ticketprijs. Je betaalt dan € 47,50. Freonen mogen een week eerder, op zaterdag 6 januari, hun twee kaarten bestellen en betalen een tarief van € 42,50. Had je je ingeschreven voor de marathon die in 2020 gepland stond, dan kun je vanaf 10 januari maximaal 2 tickets bestellen voor de reguliere ticketprijs. Let op: je kan maar 1 persoon per keer inschrijven. Wil je nog een extra persoon inschrijven, begin dan met een nieuw aanmeldformulier.

Speciaal voor bedrijven en organisaties
Wil je met je bedrijf of organisatie lopen? Je kunt speciale bedrijfskaarten kopen. Jouw bedrijf kan ook sponsor worden van de Slachtemarathon. Kaarten voor jouw bedrijf of organisatie maken dan onderdeel uit van de afspraken die we met elkaar maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je meer informatie. Of neem direct contact met ons op.

Betaling
De betaling gaat via iDEAL. Hiermee kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde mobiel bankieren app of internetbankier omgeving van je eigen bank.

Praktische informatie hele marathon:
Startlocatie: Oosterbierum.
Starttijd: 6.30 uur.
Je krijgt een startnummer met je naam.
Tijdsregistratie gebeurt via een chip op je startnummer.
De uitslagen zijn online in te zien op uitslagen.nl.
Vervoer: Vervoer naar de start en van de finish weer terug gebeurt met speciale Slachtebussen. Je hebt daarbij 3 opties. Lees deze opties goed door voordat je je inschrijft. Je kunt deze later niet wijzigen. Deze vervoersoptie is een voorlopige toewijzing. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het aanbod van leveranciers kan het zijn dat Slachtemarathon aanpassingen moet doorvoeren. Meer over de vervoersopties. Parkeren of deelnemers afzetten op en nabij de startlocatie bij Oosterbierum is niet mogelijk. Omkleden: Bij de start in Oosterbierum is een kleedruimte voor heren en dames ingericht en zijn er toiletvoorzieningen getroffen voor de hardlopers. Er zijn rolcontainers voor de kledinginname met tas- en kledinglabel op startnummer.
Er zijn twee startvakken: 1 wedstrijdvak voor de snelle wedstrijdlopers en 1 voor alle hardlopers. Zo ontstaat een lange sliert aan deelnemers die optimaal kunnen genieten van de prachtige route over de Slachtedyk.
Tijdens het bestellen kun je je atletiekverenigingnummer of loopgroepnummer invullen, als deze aangesloten is bij de atletiekunie. Met dit nummer word je in de juiste categorie lopers ingedeeld. Dit is vooral van belang voor lopers met een wedstrijdlicentie.
Er zijn pacers aanwezig voor schema 3.15 – 3.30 – 3.45 – 4.00 – 4.15 – 4.30 – 4.45 uur.
We zorgen voor voldoende verzorgingsposten onderweg. Voor de hele marathon is dit op 5 – 10 – 15 – 20 – 25 – 30 – 32,5 – 35 – 37,5 – 40 km.
Na de finish is er bouillon, thee, vruchtendrank, water en staan er bananen en sinaasappels.
Je ontvangt een unieke herinnering na afloop van je deelname aan de Slachtemarathon 2024.
Het unieke Slachte shirt, singlet of cap!
Ook deze editie hebben we weer een uniek Slachte shirt, singlet en cap! Je kunt deze tijdens het bestelproces van je kaarten tegen een meerprijs kopen.

Goed voorbereid op pad
Een marathon hardlopen doe je niet zomaar. We raden hardlopers aan om zich aan te sluiten bij een vereniging, club of trainer om zich voor te bereiden op deze lange afstand. We helpen je uiteraard ook graag om goed voorbereid aan de start van de Slachtemarathon te verschijnen. Binnenkort kun je hier een lijst met hardloop- en atletiekverenigingen vinden en geven we tips over andere geschikte hardlooptochten ter voorbereiding van de Slachtemarathon. Nu al kun je tips van onze hardlooptrainer Hugo Veenker bekijken.

Veelgestelde vragen
Misschien heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het hardlopen van de Slachtemarathon. Ga naar de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een e-mail. We streven ernaar om alle vragen binnen een week te beantwoorden en zullen regelmatig de veelgestelde vragen aanvullen.

Vind je 42 kilometer hardlopen toch een te grote uitdaging? Voor het eerst bieden we in 2024 ook een halve marathon voor hardlopers aan. Meer informatie daarover vind je hier. Voor iedereen die in een langzamer tempo optimaal wil genieten van het muzikale en culturele programma onderweg: hier vind je meer informatie over de wandelmarathon van 42 kilometer.

Gegevens

Datum:
15/06/2024
Tijd:
06:30 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.slachtemarathon.frl/

Locatie

Oosterbierum
Oosterbierum, Friesland Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.