Laden Evenementen

« Alle Evenementen

marathon: Solo Duo Team Marathon Appelscha

29/05/2022 @ 09:30 - 15:00 UTC+0

Solo Duo Team Marathon zondag 29 mei 2022
Altijd al willen zeggen dat je een marathon gerend hebt? Dat kan door mee te doen aan de tocht van 42 kilometer en 195 meter in Appelscha. Loopsportvereniging Invictus maakt het mogelijk dat ook niet geoefende hardlopers de eindstreep halen, soms zelfs nog wel fitter dan de doorgewinterde loper.

Hoe? Daar heeft de vereniging een foefje op gevonden. ‘Wat is er nou leuker om met elkaar te sporten? Wij introduceren daarom voor de tweede keer de Solo-Duo-Team marathon in Appelscha’, zegt Douwe Dijkstra van Invictus. Het houdt zoveel in als: alleen lopen, als duo of als team, alles is toegestaan. ‘Bij een duo fietst er één deelnemer naast een hardloper en zodra de loper moe is wordt er gewisseld. Hetzelfde geldt voor de teams. Zodra de niet-geoefende loper moe is – ook al is dat na honderd meter – wisselen de atleten.’ Op deze manier probeert de loopvereniging iedereen aan het sporten te krijgen.

De marathon vindt plaats op 30 mei 2021 vanaf 9.45 uur bij camping De Roggeberg in het dorp. Er worden vervolgens twee lussen gelopen: eerst door het Fochteloërveen om terug te keren naar de camping en daarna wordt nog een lus gemaakt door het Drents-Friese Wold, oftewel continu door de natuur. De maximale tijd dat er over de marathon gedaan mag worden is 5,5 uur. Omdat het voor de teams handig is om tijdig vrij te vragen, is inschrijven nu al mogelijk bij Invictus. Kijk daarvoor op lsv-invictus.nl.

Gegevens

Datum:
29/05/2022
Tijd:
09:30 - 15:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.lsv-invictus.nl/evenementen#STD

Locatie

Appelscha
De Roggeberg
Appelscha, Friesland 8426 GK Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.