Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

strand-duinen-landschapsloop: 65 van Walcheren 65 km

05/03/2023 @ 09:00 - 17:30 UTC+0

Na een geslaagde eerste editie volgt er in 2023 een tweede editie. De eerste editie heette nog de 60 van Walcheren, maar omdat de afstand 65 km is, heet de loop nu de 65 van Walcheren. Dat onderstreept ook het unieke karakter van deze loop. Leonie Ton die in 2022 de wedstrijd bij de vrouwen won schreef op haar Facebookpagina: “Dank organisatie en vrijwilligers van 60 van Walcheren, dankzij jullie heeft Zeeland er een prachtige ultraloop bij!!!!!” In Zeeland leeft al lang de wens om naast de Kustmarathon een grote ultraloop te organiseren. De 65 van Walcheren heeft de potentie daarvoor. Met grote gedeelten van de route die langs de kust gaan, door de duinen en over het strand.

Van de website:

Deelnemersinformatie
Omdat we jullie echt alle mooie plekjes van Walcheren willen laten zien en de route wat hebben moeten aanpassen, is de nieuwe afstand 65KM geworden!

Om jullie te helpen met de voorbereidingen alvast wat praktische informatie.

Overnachten? Arrangementen voor lopers, teams en supporters bij Duinhotel Breezand!
Moet je op zondag erg vroeg uit je bed om op tijd te kunnen starten dan biedt Breezand Vakanties de mogelijkheid om voor een aantrekkelijk tarief het weekend door te brengen in één van de verblijfslocaties. De medewerkers van Duinhotel Breezand leggen je graag uit wat mogelijk is. Locaties en contactgegevens vind je op de website. Op zondag is voor de start en na de finish de sporthal in Vrouwenpolder (ongeveer 1 kilometer van start/finishlocatie) beschikbaar voor omkleden en douchen.
Adres: Oranje Nassaulaan 2, 4354BE, Vrouwenpolder.

Voor onderweg!
De lopers kunnen bij ieder wisselpunt sportdrank en water krijgen. De sportdrank is overal hetzelfde. Welke sportdrank lees je hier, zodra dat bekend is. Er worden op diverse punten ook stukjes banaan etc. uitgedeeld. Op de wisselpunten 7- t/m 11 kun je ook cola krijgen.

Estafettelopers (duo’s, teams en wedstrijdteams)
De estafettelopers mogen alléén wisselen op de officiële hiervoor bestemde wisselpunten. Zo is het mogelijk om, afhankelijk van de afstanden tussen de wisselpunten, circa 5KM 10km 15KM of 20km lopen en dan te wisselen. Ook mag een loper meerdere keren een deel van de route lopen.
Bij het wisselen tik je de volgende loper aan, pas dan mag deze loper vertrekken.

Als wedstrijdteam kun je 3 tot maximaal 6 lopers inzetten, niet meer, niet minder. Je kunt dus de sterkst mogelijke opstelling maken. Een wedstrijdteam kan samengesteld worden uit alleen mannen, alleen vrouwen, of een gemengd team. Het kan bijvoorbeeld voor een team snelle dames een uitdaging zijn, om zoveel mogelijk mannen voor te blijven. Er wordt 1 overall klassement opgemaakt.

De wisselpunten zijn goed bereikbaar voor auto’s en fietsers. Estafette lopers kunnen zich het handigst met 1 of meerdere auto’s naar een volgende wisselpunt verplaatsen.

Op enkele kruisingen staan verkeersregelaars, zodat je veilig kunt blijven rennen.

Er mag mee gefietst worden. Voorwaarde is dat lopers niet gehinderd worden. Fietsers dienen naast of achter de lopers te rijden.

Teams hebben 1 startnummer. Dat nummer dient aan een (elastische) band bevestigd te worden. Deze band met startnummer moet bij iedere wissel doorgegeven worden aan de volgende loper.

De teams moeten zelf voor zo’n band zorgen.

Ophalen startnummers & na-inschrijven
Voor het ophalen van startnummers op de dag zelf en informatie voor de deelnemers kan je vanaf 8:00H terecht bij de oude kassen achter het het hotel! Volg het schelpenpad achter het parkeerterrein van het hotel

Starttijden en cut-off tijden!
Voorlopige tijden zijn als volgt:

Starttijd: 9:00 (individuele deelnemers)/9:15 (duo’s en teams) – 17:30 uiterlijke finishtijd

Prijsuitreiking
Deze vindt plaats om 16:30H bij start/finish.

Startnummers!
Iedere loper krijgt een startnummer. De startnummers kun je vanaf 14 maart 2022 ophalen bij Koole Sport in Middelburg, of vanaf 8:00 op de startlocatie bij hotel Breezand (Hopman de Rijklaan 2 Vrouwenpolder). Voor verdere informatie op de dag zelf kun je hier terecht.

Bij de finish is eten en drinken tegen betaling te verkrijgen.

Hoodies
Voor elke deelnemer is na de wedstrijd een hoodie beschikbaar. Deze kunnen na de wedstrijd worden afgehaald.

Parkeren
Parkeren bij start/finish is mogelijk, op het openbare parkeerterrein bij de Veerse Dam. Let op; tegen betaling!

Gegevens

Datum:
05/03/2023
Tijd:
09:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://60vanwalcheren.nl/

Locatie

Vrouwenpolder
Vrouwenpolder, Zeeland Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.