Laden Evenementen

« Alle Evenementen

strand-duinen-landschapsloop: 65 van Walcheren

03/03/2024 @ 08:00 - 17:00 UTC+0

Na een geslaagde eerste en tweede editie volgt er in 2024 een derde editie. De eerste editie heette nog de 60 van Walcheren, maar omdat de afstand 65 km is, werd de naam veranderd in de 65 van Walcheren. Dat onderstreept ook het unieke karakter van deze loop. Leonie Ton die in 2022 de wedstrijd bij de vrouwen won schreef op haar Facebookpagina: “Dank organisatie en vrijwilligers van 60 van Walcheren, dankzij jullie heeft Zeeland er een prachtige ultraloop bij!!!!!” In Zeeland leeft al lang de wens om naast de Kustmarathon een grote ultraloop te organiseren. De 65 van Walcheren heeft de potentie daarvoor. Met grote gedeelten van de route die langs de kust gaan, door de duinen en over het strand.

Van de website:
Inschrijving binnenkort mogelijk!
De kosten voor deelname zijn als volgt:
Individueel: €40,-
Duo: €65,-
Team 3 t/m 4 lopers: €77,50
Team 5 t/m 12 lopers: €100,-
NIEUW: Wedstrijdteams 3 of 4 lopers: €77,50,-
NIEUW: Wedstrijdteams 5 of 6 lopers: €100,-
Bedrijventeam: €100,- (bij adoptie wisselpunt 80)

Informatie editie 2023:

Deelnemersinformatie
Omdat we jullie echt alle mooie plekjes van Walcheren willen laten zien en de route wat hebben moeten aanpassen, is de nieuwe afstand 65KM geworden!

Om jullie te helpen met de voorbereidingen alvast wat praktische informatie.

Overnachten? Arrangementen voor lopers, teams en supporters bij Duinhotel Breezand!
Moet je op zondag erg vroeg uit je bed om op tijd te kunnen starten dan biedt Breezand Vakanties de mogelijkheid om voor een aantrekkelijk tarief het weekend door te brengen in één van de verblijfslocaties. De medewerkers van Duinhotel Breezand leggen je graag uit wat mogelijk is. Locaties en contactgegevens vind je op de website. Op zondag is voor de start en na de finish de sporthal in Vrouwenpolder (ongeveer 1 kilometer van start/finishlocatie) beschikbaar voor omkleden en douchen.
Adres: Oranje Nassaulaan 2, 4354BE, Vrouwenpolder.

Voor onderweg!
De lopers kunnen bij ieder wisselpunt sportdrank en water krijgen. De sportdrank is overal hetzelfde. Welke sportdrank lees je hier, zodra dat bekend is. Er worden op diverse punten ook stukjes banaan etc. uitgedeeld. Op de wisselpunten 7- t/m 11 kun je ook cola krijgen.

Estafettelopers (duo’s, teams en wedstrijdteams)
De estafettelopers mogen alléén wisselen op de officiële hiervoor bestemde wisselpunten. Zo is het mogelijk om, afhankelijk van de afstanden tussen de wisselpunten, circa 5KM 10km 15KM of 20km lopen en dan te wisselen. Ook mag een loper meerdere keren een deel van de route lopen.
Bij het wisselen tik je de volgende loper aan, pas dan mag deze loper vertrekken.

Als wedstrijdteam kun je 3 tot maximaal 6 lopers inzetten, niet meer, niet minder. Je kunt dus de sterkst mogelijke opstelling maken. Een wedstrijdteam kan samengesteld worden uit alleen mannen, alleen vrouwen, of een gemengd team. Het kan bijvoorbeeld voor een team snelle dames een uitdaging zijn, om zoveel mogelijk mannen voor te blijven. Er wordt 1 overall klassement opgemaakt.

Teams en bedrijventeams kunnen 3 t/m 12 lopers per team inzetten. Bij 12 loop je dus ieder 1 stuk tot het eerstvolgende wisselpunt.
Duo’s schrijven met 2 in. Deze lopers kunnen zo vaak als ze willen, elkaar aflossen. Dat aflossen uiteraard alleen op een wisselpunt. De wisselpunten zijn goed bereikbaar voor auto’s en fietsers. Estafette lopers kunnen zich het handigst met 1 of meerdere auto’s naar een volgende wisselpunt verplaatsen.
Op enkele kruisingen staan verkeersregelaars, zodat je veilig kunt blijven rennen.
Er mag mee gefietst worden. Voorwaarde is dat lopers niet gehinderd worden. Fietsers dienen naast of achter de lopers te rijden.
Teams hebben 1 startnummer. Dat nummer dient aan een (elastische) band bevestigd te worden. Deze band met startnummer moet bij iedere wissel doorgegeven worden aan de volgende loper.
De teams moeten zelf voor zo’n band zorgen.

Ophalen startnummers & na-inschrijven
Voor het ophalen van startnummers op de dag zelf en informatie voor de deelnemers kan je vanaf 8:00H terecht in de grote tent bij het hotel naast het parkeerterrein!

Startnummers kunnen worden afgehaald bij Koole Sport vanaf donderdag 2 maart!

Starttijden en cut-off tijden!
Voorlopige tijden zijn als volgt:
Starttijd: 9:00 (individuele deelnemers)/9:15 (duo’s en teams) – 17:30 uiterlijke finishtijd

Prijsuitreiking
Deze vindt plaats tussen 15:30-15:45H bij start/finish.

Bij de finish is eten en drinken tegen betaling te verkrijgen.

Parkeren
Parkeren bij start/finish is mogelijk. Alternatief is op het openbare parkeerterrein bij de Veerse Dam. Let op; tegen betaling!

Gegevens

Datum:
03/03/2024
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://60vanwalcheren.nl/

Locatie

Vrouwenpolder
Vrouwenpolder, Zeeland Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.