Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

strand-duinenloop: Duinhopper 220 en 501 km

01/01/2024 @ 00:00 - 29/02/2024 @ 23:30 UTC+0

Het concept is dat je gedurende de hele maand januari en februari zelf een moment mag kiezen om de Duinhopper te lopen; zo lang je maar start en finisht in de maand januari en februari. Of je samen loopt met een ander moet je zelf bepalen.

Lopers kunnen een GPS tracker huren via Tim de Vriendt bij https://www.legendstracking.com.

Als je geen tracker huurt moet je na afloop wel een complete Strava, Suunto of Garmin Connect activiteit kunnen laten zien. Of je stuurt ons het originele FIT bestand van je horloge.

Deze insteek van de Duinhopper is niet in lijn met de richtlijnen van de DUV en zal dus niet officieel geregistreerd worden. Uiteraard zal er op de website na het einde van de maand een vermelding komen van alle lopers die de route hebben weten te volbrengen in de beoogde 48 uur.

De route loopt zoveel mogelijk door de prachtige Nederlandse duinen. Enkele stukken waarbij dit niet gaat loopt het parcours over het strand, maar dit is tot een minimum beperkt. Er is in totaal maar 18 km dat je over het strand loopt. Schelpenpaden, bospaden, mulzandpaden of géén paden wisselen elkaar af met regelmatig kustdorpen waar je kunt bevoorraden.

Support in de vorm van meelopen, eten en drinken en uiteraard bemoedigende woorden is toegestaan en wordt zelfs geadviseerd. Zo lang je maar zelf de afstand lopend overbrugt.

Waarschijnlijk is het Nederlandse watertappunten netwerk in de winter afgesloten en zul je dus goed moeten kijken waar je eventueel bij kunt tanken.

501 km editie
Vanaf 2023 is er ook de 501 km variant voor de echte kustliefhebbers. Deze is extra en de 220 km variant blijft de originele Duinhopper. Meer informatie over de 500 km kun je hier vinden…: https://www.acceptnolimits.eu/events/duinhopper/duinhopper-501/

Afstand: +/- 220 km – 48 uur tijdslimiet.
Finish locatie: Den Helder.
Start: Hoek van Holland – Zelf te kiezen datum en tijd in de maanden januari & februari
Finish deadline: Voor 29 februari 2023 23:59.59 (NB. bedoeld 2024)
Maximaal aantal deelnemers is niet beperkt.
Navigatie is volledig op GPS. Navigatie enkel op horloge is af te raden en het advies is om met een Garmin handheld te navigeren of zeker als backup bij je te hebben om een betere inschatting te kunnen maken als je verkeerd loopt of onvoorzien van de route af zou moeten wijken.
Markering: de Noordzee links van je houden 🙂
Type race: Volledig selfsupporting. Echter alle soorten ondersteuning van vrienden en familie is toegestaan en geadviseerd. Er is dus geen georganiseerde ondersteuning waar je op terug kunt vallen. Dus ook niet in nood. Zorg dus dat je weet wat eventuele exitpoints zijn als je je race onvoorzien af zou moeten breken. Openbaar vervoer is er ’s nachts nagenoeg niet maar overdag wel en taxi’s kun je waarschijnlijk altijd bellen (uiteraard voor eigen rekening).
Inschrijfgeld: Gratis
Aanmelden: Om deel te nemen stuur je een mail aan leo@acceptnolimits.eu met je naam, woonplaats, telefoonnummer, Emailadres en datum van starten. We zullen je naam en startdatum plaatsen op de deelnemerslijst en als je binnen 48 uur de finish haalt zal je eindtijd worden vermeld op de finisher lijst.

Geen organisatie: Er is geen organisatie en er wordt dus ook echt niets georganiseerd qua hulp onderweg. Het het enige wat beschikbaar wordt gesteld is de route (GPX-file via afstandmeten.nl). Er zijn géén verzorgingsposten, géén medische ondersteuning, géén back-up of andere organisatorische zaken waar een beroep op gedaan kan worden. Je bent dus echt op jezelf aangewezen en het is uiteraard volledig op eigen risico.
Dit karakter van de race maakt het dat je zelf meer afwegingen moet maken over materiaalkeuze, planning rondom verversing, doseren van tempo, etc.

2024 ROUTE: https://afstandmeten.nl/index.php?id=3296793

Belangrijk!!
De grote werkzaamheden aan het sluizen stelsel van IJmuiden zijn afgerond. De route gaat vanaf 2023 dus niet meer via de pond die elk half uur gaat. Je kunt nu weer gewoon over het sluizenstelsel van IJmuiden.

Gegevens

Begin:
01/01/2024 @ 00:00
Einde:
29/02/2024 @ 23:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.acceptnolimits.eu/events/duinhopper/

Locatie

Hoek van Holland
Hoek van Holland, Zuid-Holland Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.