Laden Evenementen

« Alle Evenementen

strandloop: Halve West Coast Challenge 65 km

09/12/2023 @ 11:00 - 20:00 UTC+0

Vanaf 2023 kan de hele West Coast Challenge niet meer solo worden gelopen. De hele West Coast Challenge kan wel als duo worden gedaan. Goed alternatief is de halve West Coast Challenge die nog wel solo kan worden gelopen. De halve West Coast Challenge start na de overtocht over het Noordzeekanaal in Velsen-Noord aan de Reyndersweg.

Van de website:

Wat is de West Coast Challenge?
De West Coast Challenge is een eendaags duursportevenement. Een team van twee man/vrouw krijgt de uitdaging gezamenlijk met één fiets de afstand van Hoek van Holland naar Den Helder op eigen kracht af te leggen. Door afwisselend hard te lopen en te fietsen moet het team de passende mix van snelheid en duurvermogen vinden om deze enorme afstand af te leggen. De West Coast Challenge start bij het boothuis van de KNRM in Hoek van Holland en eindigt bij het boothuis van de KNRM in Den Helder. De totale afstand voor de Hele Challenge bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand.

Om deelname aan de West Coast Challenge ook voor iets minder doorgewinterde atleten mogelijk te maken wordt ook de mogelijkheid geboden om:
– deel te nemen aan de Halve Challenge, waarbij de tweede helft van het parcours van de Hele Challenge wordt afgelegd.
– een Estafette te doen met twee koppels, die gezamenlijk de Hele Challenge afleggen. Dat betekent dat koppel 1 zich verplaatst van de start tot de doorkomst halverwege (tevens startplaats van de Halve Challenge). Vanaf daar neemt koppel 2 het over en neemt de resterende afstand tot de finish voor zijn rekening.

Tussen IJmuiden en Wijk aan Zee worden de deelnemers aan de Hele Challenge en de estafette door reddingboten van de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, overgezet. De ondersteuning tijdens de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM. Naast de sportieve uitdaging staat de West Coast Challenge in het kader van de fondsenwerving voor de KNRM. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen voor de aankoop van reddingsmiddelen door de KNRM. Daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen.

Gegevens

Datum:
09/12/2023
Tijd:
11:00 - 20:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.westcoastchallenge.nl/

Locatie

Velsen-Noord
Reyndersweg 2
Velsen-Noord, Noord-Holland 1951 LA Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.