Laden Evenementen

« Alle Evenementen

trail: Brekeld Runners Trail 50 km

01/10/2022 @ 08:00 - 17:00 UTC+0

NB. De 50 km is nieuw. Starttijd en tijdslimiet stonden nog niet op de website bij het invoeren van deze wedstrijd in de kalender van Ultraned.

De routes zijn 98% onverhard en bevatten – op een enkel gedeeld pad na – geen mountainbikeroutes meer. De juiste weg is overal aangegeven met linten en richtingbordjes. Genieten van de eerste tot en met de laatste kilometer! Voor beginners en ervaren lopers. Loat goan! Voor de bewegwijzering heeft AV Rijssen de hulp ingeschakeld van De Sterkerij uit Rijssen. Het bedrijf dat personen met een beperking de mogelijkheid biedt om hun arbeidsmogelijkheden optimaal te benutten, is de uitdaging met veel enthousiasme aangegaan. De cliënten hebben 1500 knijpers met lintjes in elkaar gezet. Als goede maatschappelijke partners van elkaar is ervoor gekozen dit met gesloten beurs te doen. De Sterkerij-kleurige oranje lintjes hangen langs het parcours en zorgen ervoor dat de kans op verdwalen niet groot meer

50KM | 9:30 | €30,-
Meer informatie over de 50km ultra volgt zo snel als mogelijk. Het parcours zal in ieder geval de 30km volgen, de extra lus van ca. 20km moet op gpx worden gelopen. Uiteraard zijn er, extra, verzorgingsposten aanwezig.

Route 30 km:
Na de Biesterije-route steekt de route de A1 over om in het natuurgebied ‘De Borkeld’ haar weg te vervolgen door een compleet ander landschap. Deze uitdagende afstand is voor de echte liefhebbers. Kortom, de ‘stiefelaars’ pur sang! Als je voor deze 30 kilometer gaat, krijg je pas echt een goed beeld van de natuur in de omgeving van Rijssen. Van Hollands Schwarzwald tot aan de Biesterij en de Borkeld: een gevarieerde omgeving met veel bijzondere natuur. Een uiteenlopende hoeveelheid bomen en dieren en in de herfst veel paddenstoelen. Geniet van al het moois en duik in dit ‘Stiefelspoor’. Onderweg zul je je verbazen over de veelzijdigheid van dit gebied. We hebben wat pittige beklimmingen voor je in petto, het hoogste punt van alle routes wordt bereikt op de Friezenberg! Maar het uitzicht is dan ook alle moeite meer dan waard. Van het Leemspoor tot het Wakelveldje met zijn prachtige jeneverbessen en heidevelden, de historische vennen, zand- en bospaden en natuurlijk landgoed Biesterij en natuurgebied de Borkeld.

Na de A1 nogmaals te zijn overgestoken, wordt de ‘Ravijntjes’-route opgepakt om deze lange trail compleet te maken. Na de beklimming van de Friezenberg en de zanderige paden op de Borkeld, bieden de bospaden voldoende uitdaging.

Stiefeln maar!

Gegevens

Datum:
01/10/2022
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.brekeldrunnerstrail.nl/

Locatie

Rijssen
Arend Baanstraat 105A
Rijssen, Overijssel 7461 DT Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.