Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

trail: Dodemans The full 3×20 k Edition

03/06/2023 @ 08:00 - 17:00 UTC+0

03-06-2023 | DODEMANS – THE FULL 3 X 20K EDITION!
Dodemans Trail vanuit het Zuid-Limburgse Heuvelland, waarbij je in een route van 20+K de Dodemans van verschillende prachtige bospaadjes beklimt. Een van de pittigste heuvels van het land en de achterkant van de bekende fietsberg, de Keutenberg. Met recht een kuitenbijtertje!

Dodemans
Het Zuid-Limburgse landschap met haar holle wegen, steile afdalingen, nóg steilere beklimmingen, prachtige vergezichten over wijngaarden en velden, en ongelooflijk mooie stukken bos. Het Gerendal rondom Valkenburg – Schin op Geul – Stokkum verbindt vele bekende fietsbergen uit de Amstel Gold Race, maar er zijn ook heel veel prachtige single tracks en kleine bospaadjes die hier verscholen liggen achter bijvoorbeeld de bekende Keutenberg! Het Gerendal wordt gekenmerkt door hellingbossen, hoogstamboomgaarden, weilanden en heggen. De grazende kudde Mergellandschapen maken dit idyllische landschap compleet. Eeuwenoude paden met historie, geweldige afdalingen en technische klimmen.

De Dodemans, vernoemd naar een van de minder bekende bergen is een brute trail en een kuitenbijter van jewelste. In een route van 20+K meander je door bospaadjes, stijle klimmen, holle wegen, trappenpaden en natuurlijk de 800 meter verharde Dodemansweg zelf naar boven. De klimmetjes worden afgewisseld met stijle afdalingen, bossen, groeves en gewoon heel toffe spots die niet snel vervelen! Je kunt jezelf hier flink uitdagen want het is een ‘ronde’ event, wat inhoudt dat je 1, 2,OF zelfs 3 rondes kunt trailen! Goed nieuws, in iedere ronde ontmoet je de Dodemans, een fikse berg van 22% samengebracht in 800 meter asfalt, maar daar zal je geen aandacht voor hebben als je omhoog gaat. De rest van de route is zó mooi, zó divers echt een trail pareltje… Het Gerendal is absoluut een van de mooiste plekjes van Nederland en dit is de enige kans om hier te trailen. Durf jij het aan?

Datum03-06-23
Locatie
TheSJinn. Panhuis 3, Schin op Geul
Afstand1, 2 of 3x 10km (met extra km’s)
Starttijd08:00

Gegevens

Datum:
03/06/2023
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.trailrunnen.nl/event/03-06-2023-dodemans-the-full-3-x-20k-edition/

Locatie

Schin op Geul
Schin op Geul, Limburg Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.