Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

trail/duinenloop: Duinhopper 220 km

01/01/2022 @ 00:00 - 28/02/2022 @ 23:30 UTC+0

Let op: Te lopen op een zelf gekozen datum van 1 januari tot en met 28 februari 2022.

De 2021 Corona editie is achter de rug.
11 deelnemers hebben de finish weten te halen waarvan 3 lopers zelfs te maken kregen te maken met de avondklok en hebben een verplichte nachtrust moeten inlassen in hun avontuur.

UITSLAGEN alle jaren

Het concept dat je gedurende de hele maand januari en februari zelf een moment mag kiezen om de Duinhopper te lopen is goed bevallen; zo lang je maar start en finisht in de maand januari en februari. Of je samen loopt met een ander moet je zelf bepalen. Zo lang je maar verantwoord bezig bent en de geldende Corona richtlijnen volgt.

Deze opzet zal ook komend jaar van toepassing zijn. Lopers kunnen een GPS tracker huren via Tim de Vriendt bij https://www.legendstracking.com. Als je geen tracker huurt moet je wel een complete Strava, Suunto Movescount of Garmin Connect activiteit kunnen laten zien na afloop.

Deze insteek van de Duinhopper is niet in lijn met de richtlijnen van de DUV en zal niet officieel geregistreerd worden. Uiteraard zal er op de website na het einde van de maand een vermelding komen van alle lopers die de route hebben weten te volbrengen in de beoogde 48 uur.

De Duinhopper zal na de drie eerdere edities een vervolg krijgen. Er zullen voor 2022 enkele stukken met hulp van locals langs de kust worden aangepast om het mooier en uitdagender te maken. De definitieve afstand zal wellicht iets langer worden maar niet veel meer

De route loopt zoveel mogelijk door de prachtige Nederlandse duinen. Enkele stukken waarbij dit niet gaat loopt het parcours over het strand, maar dit is tot een minimum beperkt. Er is in totaal maar ongeveer 18 km waar je over het strand loopt. De start vindt plaats in Hoek van Holland. Schelpenpaden, bospaden, mulzandpaden of géén paden wisselen elkaar af met regelmatig kustdorpen waar je kunt bevoorraden.

Support in de vorm van meelopen, eten en drinken en uiteraard bemoedigende woorden is toegestaan en wordt zelfs geadviseerd. Zo lang je maar zelf de afstand lopend overbrugt.

Waarschijnlijk is het Nederlandse watertappunten netwerk in de winter afgesloten en zul je dus goed moeten kijken waar je eventueel bij kunt tanken.

Deelnemerslijst

Afstand: +/- 220 km – 48 uur tijdslimiet.
Finish locatie: Den Helder.
Start: Hoek van Holland – Zelf te kiezen datum en tijd in januari
Finish deadline: Voor 28 februari 2022 23:59.59
Maximaal aantal deelnemers is nu niet beperkt.
Navigatie: Volledig op GPS. Navigatie enkel op horloge is af te raden en het advies is om met een Garmin handheld te navigeren of zeker als backup bij je te hebben om een betere inschatting te kunnen maken als je verkeerd loopt of onvoorzien van de route af zou moeten wijken.
Markering: de Noordzee links van je houden 🙂
Type race: Volledig selfsupporting. Echter alle soorten ondersteuning van vrienden en familie is toegestaan en geadviseerd. Er is dus geen georganiseerde ondersteuning waar je op terug kunt vallen. Dus ook niet in nood. Zorg dus dat je weet wat eventuele exitpoints zijn als je je race onvoorzien af zou moeten breken. Openbaar vervoer is er ‘s nachts nagenoeg niet maar overdag wel en taxi’s kun je waarschijnlijk altijd bellen (uiteraard voor eigen rekening).
Inschrijfgeld: Gratis
Aanmelden: Om deel te nemen stuur je een mail aan leo@acceptnolimits.eu met je naam, woonplaats, telefoonnummer, Emailadres en datum van starten. We zullen je naam en startdatum plaatsen op de deelnemerslijst en als je binnen 48 uur de finish haalt zal je eindtijd worden vermeld op de finisher lijst voor 2021.

Geen organisatie: Er is geen organisatie en er wordt dus ook echt niets georganiseerd qua hulp onderweg. Het het enige wat beschikbaar wordt gesteld is de route (GPX-file via afstandmeten.nl). Er zijn géén verzorgingsposten, géén medische ondersteuning, géén back-up of andere organisatorische zaken waar een beroep op gedaan kan worden. Je bent dus echt op jezelf aangewezen en het is uiteraard volledig op eigen risico.
Dit karakter van de race maakt het dat je zelf meer afwegingen moet maken over materiaalkeuze, planning rondom verversing, doseren van tempo, etc.

ROUTE 2021: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2611274
De route voor 2022 zal hier tzt worden gepubliceerd.

Omdat de Nederlandse kust een gebied is dat constant in bewerking is door mens of natuur kan het zijn dat je tegen verrassingen aan kunt lopen. Mocht het gedurende de race zo zijn dat er toch stukken onvoorzien afgesloten zijn omwille van overheidswege of anders dan probeer je zelf een route er langs te vinden. Dit stukje navigatiewerk moet je maar zien als een extra bonus onderdeel van de race. Als je maar niet lussen af gaat afsnijden. Dat zien we op de trackersite of je gpx track. Dit is niet des ultra’s en zal per geval beoordeeld worden en eventuele extra tijd of uitsluiting van uitslag tot gevolg hebben.

Ter info: Als je de Zeeweg voor Bergen aan Zee bent overgestoken (dit is de weg die naar Bergen aan Zee gaat) staat een automaat waar je voor een toegangskaartje voor het gebied € 1,80 moet betalen. we raden je aan dit te doen omdat je anders een bekeuring zou kunnen krijgen.
Je kunt van te voren al een kaartje kopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan:

Via de PWN website
App via de PWN Apple App store
App via de Android Play Store

Amsterdamse Waterleiding Duinen: AWD waternet

Tussen zonsondergang en zonsopkomst (‘s nachts dus) zijn er stukken waar je officieel niet mag lopen door de natuurgebieden; dit kan je dus ook een boete kosten. We adviseren je om daar creatief mee om te gaan. Je kunt dan dus slapen ergens 😉

Belangrijk!!
Omdat er grote werkzaamheden zijn aan het sluizen stelsel van IJmuiden en deze afgesloten zijn is er een pont overgang in IJmuiden. Deze gaat gedurende het hele jaar 24 uur per dag elk half uur. De route gaat daar dus langs en als je hem net mist heb je pech en zou je een half uurtje moeten wachten. Je tijd zal NIET gecorrigeerd worden met de tijd die je staat te wachten op de pond. De pond zou gratis moeten zijn.
Hier kun je meer lezen over dit project van Rijkswaterstaat.

Materiaal
We gaan niet veel roepen over verplichte materialen omdat we er vanuit gaan dat deelnemers die zich inschrijven weten waar ze aan beginnen. Maar het advies is zeker om een donsjasje, regenjas, regenbroek, handschoenen, muts, rescuebag + emergency blanket, extra kleding, powerbank, etc bij je te hebben. Mocht het zijn dat je ergens moet wachten dan kun je je in ieder geval warm houden en je telefoon opgeladen hebben in geval van nood en je de nooddiensten zou moeten bellen. Met of zonder storm… onderkoeling heb je snel te pakken in de winter aan zee.
Wees dus op het ergste voorbereid. Een extra kilotje materiaal bij je hebben is geen overbodige luxe en kan je een hoop ellende besparen.
Navigeren enkel op een horloge is niet aan te raden en een Garmin handheld is zo goed als noodzakelijk.

Als je zelf twijfelt of je de finish zou kunnen halen dan kun je beter niet deelnemen omdat je het zeker niet zult halen. Als je een keer ergens een ‘georganiseerde’ 100-miler gelopen hebt is het bijvoorbeeld niet handig hieraan te beginnen omdat je weinig kans van slagen hebt.
Je moet comfortabel zijn met het langdurig autonoom kunnen opereren en in geval van stresssituaties je weten te redden.

Covid-19
Volg altijd de richtlijnen opgelegd door de overheid of lokale faciliteiten. Deze richtlijnen zijn er voor de veiligheid van jezelf en anderen.
Zorg dus dat je op de hoogte bent van de laatste Covid-19 richtlijnen. Op de website van de Rijksoverheid kun je actuele informatie vinden.
Vergeet niet om een mondkapje en een klein flesje desinfectie gel mee te nemen. Altijd handig mocht je ergens binnen willen en het toevallig verplicht zijn.

Plan B
Belangrijk is ook om een eigen exit strategie te hebben. Dit wil zeggen dat je enkele punten hebt waar je zelf op een veilig manier uit kunt stappen. Als je uit zou moeten stappen is het bijvoorbeeld onverantwoord om nog een lang en verlaten stuk van het parcours te starten. Dan kun je beter uitstappen waar het makkelijker is om beschutting, vervoer of hulp te krijgen van een eventueel support team, taxi’s openbaar vervoer of nooddiensten. Zorg ook dat je weet hoe je je locatie kunt bepalen en doorgeven mocht dit nodig zijn.
Misschien ook handig om enkele telefoonnummers van taxibedrijven in je telefoon op te slaan.

Zorg dat je voldoende geld bij je hebt voor eten & drinken onderweg en voor onvoorziene situaties.

Gegevens

Begin:
01/01/2022 @ 00:00
Einde:
28/02/2022 @ 23:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.acceptnolimits.eu/events/duinhopper/?fbclid=IwAR2EhX9IP-0-5BBn3BM32Ej0cRMSQPEDEz_OY84uUHeYHvatD_v3cDOPidY

Locatie

Hoek van Holland
Hoek van Holland, Zuid-Holland Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.