Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

trail: Veluwezoomtrail 2 x 24 = 48 km

14/07/2024 @ 08:30 - 16:00 UTC+0

De Veluwezoomtrail kreeg dit jaar in eerste instantie geen vergunning van de terreinbeheerder. Inmiddels is er wel een vergunning voor een programma met kortere trails van 7-24 km. Met een ochtend en middag programma kunnen mensen 2 keer 24 km lopen. En daarmee toch een ultraloop afstand. Later in het jaar komt er nog een 2-daagse Wintereditie.

Zondag 14 juli 2024
De Veluwezoomtrail is de eerste georganiseerde (Ultra) trailrun van Nederland. In één van de mooiste gebieden van ons land, de Veluwezoom. Op 20 juni 2010 organiseerde Jan Strijker, grondlegger van het evenement, de eerste editie met toen, 81 deelnemers op één afstand, namelijk 53 kilometer Ultra Trail. Cairn Adventures heeft het evenement in 2017 overgenomen en met respect en naar waarden van Jan Strijker voortgezet en laten groeien tot een heus Festival verdeeld over twee dagen. (vergelijkbaar met onze Salomon Vuurtorentrail op Ameland)

Zoals bekend is het terreinbeheer van Natuurmonumenten er logisch op gericht rust te creëren tijdens de toch all drukke zomermaanden. Natuurlijk een schok geen Festival meer te mogen organiseren in Juli. Maar vindingrijk als we zijn hebben we voor 2024 een 1-daagse Zomer- én een 2-daagse Wintereditie Veluwezoomtrail! Ook dit jaar zullen wij er alles aan doen deze 14e editie met de toestemming van de terreinbeheerders door te laten gaan. Dit jaar in de zomer echter geen meerdaags Trail Festival, maar een sportieve gezellige zondag op 14 juli met Start en Finish bij de Veluwse Poort in Dieren; met zoals je van ons gewend bent, voor ieder wat wils, welliswaar kortere routes, maar daardoor niet minder zwaar en afwisselend.

Niet te vergeten, de jeugd heeft de toekomst, dus de allerkleinsten kunnen meedoen aan de stoere Steenmannetjes Kids Trails. Dus we hebben een parcours voor jong- en oud over diverse afstanden om te kunnen genieten van onze sport op en over het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. Je vindt er alles; single tracks, heide, bos, indrukwekkende vergezichten maar vooral veel, heel veel klimmen & dalen.

Met wandelaars en trailrunners die een ruimer gestelde tijdslimiet comfortabel vinden, hebben wij ook gelukkig weer rekening kunnen houden en zijn van Harte welkom. #slowrunning
ALLE ROUTES ZIJN 100% VOLGENS DE HERKENBARE CAIRN ADVENTURES WERKWIJZE GEMARKEERD!

24 kilometer Trail & Walk
Door de historische bossen van landgoed eigenaar Twickel, gelegen tussen Dieren en de Posbank. Daarna jezelf opmakend voor de technische en zeer snelle afdaling over de bekende Koningslaan richting de Carolina Hoeve. Korte klimmen en mooie lanen met veel boomwortels. Hoogtemeters circa 300 D+.

PROGRAMMA
Als proef op de som proberen we spreiding te creëren van het aantal deelnemers per afstand. Bijkomend voordeel is dat wanneer je van grote afstand moet reizen je in kan schrijven voor het middagprogramma. Natuurlijk maak je er een gezellig weekendje Veluwe van en geniet je een overnachting op Vakantiedorp de Jutberg of slaap je in één van de gezellige Finse bungalows op de Veluwse Poort.

Zondag Ochtend:
24 km Trail: 8:30uur

Zondag Middag:
24 km Trail: 12:30uur

Gegevens

Datum:
14/07/2024
Tijd:
08:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Website:
https://cairnadventures.nl/trail/veluwezoom-trail/

Locatie

Dieren
Admiraal Helfrichlaan 89
Dieren, Gelderland 6952 GD Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.