Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

trail: Vuurtorentrail Ameland 42 en 70 km

19/03/2023 @ 06:30 - 16:30 UTC+0

Vuurtoren Trail & Walk Ameland
Zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023 (onder voorbehoud)

”Misschien wel de allermooiste natuur Trailrun op NL bodem…, zeker de aller allerstoerste Kids Trail”.

De 9e editie van het Vuurtoren Trail Festival op Ameland zal worden georganiseerd het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023 (dit nog geheel onder voorbehoud). Diverse afstanden voor beginners en gevorderden, een stoere Vuurtoren Kids Trail, diverse Canitrails, een Estafette voor teams en de Challenges UTK en UTL. Ultra Trail Kort en Ultra Trail Lang, een competitie waarin je drie afstanden loopt in twee dagen.

Grote kans dat ook deze editie CORONAPROOF zal moeten worden georganiseerd. Nu wil het geluk dat wij als organisatie behoorlijk ervaring hebben verkregen door het organiseren van een aantal evenementen tijdens de versoepelingen in augustus en oktober 2020. Voor de Vuurtorentrail betekent dit wederom starten op het strand en finishen, net buiten het centrum van Hollum. We maken gebruik van het druppelsgewijs starten. Deelnemers verspreiden voor de start op het brede strand. Snelle deelnemers starten eerst en de minder ervaren lopers kunnen daarna aansluiten. Gemiddeld zit er 5-10 seconden tussen de starts. Uiteraard zullen wij jullie tijdig briefen mbt tot alle maatregelen die als voorzorg worden ingezet. Nogmaals gezegd, 3-4 oktober 2020 hebben we een zeer geslaagde editie mogen ervaren. Organisatie en deelnemers hebben SAMEN een formidabele klus geklaard met complimenten van autoriteiten en Eilanders!

Jaarlijks proberen we het programma te voorzien van een positieve draai. Op die manier proberen we voor de vele terugkerende deelnemers van dit Trailrun & Walk Festival op Ameland ieder jaar te vernieuwen en enkele afstanden te wijzigen van lengte en parcours.

Nieuwe of gewijzigde onderdelen in 2022 zijn:
nieuw is in 2021 de (21 km) Halve Marathon
de Cor Schnieders 35 km is voorzien van een upgrade, loop jij de (42 km) Hele Marathon deze editie?
De Ultra 60 = is in 2021 de Ultra 70 km
Twee WALK afstanden, de 21 en 42 km
We zeggen niets teveel met ‘de Vuurtorentrail is net even anders’. Mede door het programma aan activiteiten verdeeld over 2 dagen. Het feit je met de boot reist betekent al in Holwerd het wáre vakantiegevoel. Dit samen met de sportieve flow in en om Hollum door het verblijf van vele trail fanaten maakt ons evenement tot een onvergetelijk sportieve, fijne herinnering. Aldus een samenvatting van de vele reacties die wij hebben ontvangen van deelnemers na afloop. Ook in 2021 werken wij nauw samen met de plaatselijke horeca en accommodatie verschaffers van Hollum en/of directe omgeving. Ondersteund door kennis en ervaring van eilanders welke nauw betrokken zijn bij de sportieve evenementen op het eiland. Start en finish aan de Westzijde van het eiland in en nabij het prachtige dorp Hollum met Vuurtoren Ameland als baken van deze Trail.

Alle Cairn Trails bestaan uit één unieke ronde. Start en finish zijn gelegen op het Zwanenplein in Hollum. Voor alle afstanden is er een gevarieerd parcours over single tracks, mul zand, duinen, strand en bospaden. Door het constant geaccidenteerde terrein zijn ook de hoogtemeters niet te onderschatten.

…het hardloopweekend voor jouw loopgroep, je sportieve familieweekend of vrienden- en vriendinnen uit’je!

Inschrijving opent op 30 oktober 2022.

Gegevens

Datum:
19/03/2023
Tijd:
06:30 - 16:30
Evenement Categorie:
Website:
https://cairnadventures.nl/trail/vuurtorentrail-festival-ameland/

Locatie

Hollum
Oranjeweg 30
Hollum, Ameland, Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.