Nieuwe Dwingelderveld Marathon op zondag 25 september

Ronald Kwint van de Drents-Friese Wold Runners kondigt een marathon aan over één grote ronde van 42,2 km over o.a. de Kraloër Heide en de Dwingeloose Heide

Nieuw: de Dwingelderveld Marathon over één grote ronde van 42,2 km door een mooi natuurgebied van Drenthe. De start is om 9 uur vanuit Lhee-Dwingeloo op zondag 25 september 2016. Een nieuwe test voor een eventuele nieuwe Adventure Marathon Serie volgend jaar. De marathon gaat bijna volledig over asfalt-, beton- en sintelfietspaden door het mooie natuurgebied, met af en toe een stukje weg als verbinding naar een volgend natuurgebied. In de zomer is hier waarschijnlijk heel veel fietstoerisme, daarom proberen we het voor de winter nog even uit.

Deze natuurmarathon gaat vanuit Lhee over het Dwingelderveld, een uniek natuurgebied van gemengde bossen, zandverstuivingen en natte heide. Op de natte heidegrond zijn vrijwel alle Nederlandse reptielen vertegenwoordigd, ook de adder, de gladde slang en de ringslang. Het is tevens de laatste plek in Nederland waar de zeer zeldzame veenvlinders nog voorkomen.

De route gaat vanaf het Lheederzand via de Kraloër Heide richting Spier, vandaar rond het Lheebroekerzand terug naar het Lheederzand, en vandaar langs de Davidsplassen en door de Anserdennen richting Ruinen, over de Dwingeloose Heide (finish 32 km) langs Koelevaartsveen en Holtveen weer terug naar de finish aan de Achter ‘t Zaand bij Lhee.
Er komt beperkte verzorging bij de oversteek bij Spier op 9 km, en bij 19 km en 32 km en bij de finish na ruim 42 km. Ook kunnen onderweg de bidons hier bijgevuld worden.

Deze natuurmarathon door dit mooie Dwingelderveld natuurgebied van Drenthe gaat via fietsknooppunten. Ook is er een GPS track beschikbaar. Verzorging langs de route komt voor rekening van de loper zelf en de begeleider (eigen verzorging!). Elke deelnemer moet dus onderweg zelf zijn verzorging regelen. Aan de finish is verzorging en tijdsregistratie. We hebben mogelijk 3 of 4 controleposten onderweg waar ook bidons evt. bijgevuld kunnen worden, maar bij warm weer is dit zeker niet voldoende voor een hele marathon. Zorg dus liefst voor eigen begeleiding!

Meer informatie op onze website http://www.dfwrunners.nl

Ronald Kwint
(dfw dfwrunners.nl)

PS Zie voor de complete DFW-kalender aan marathons onze website. Hier op UN staan de volgende DFW-marathons (met start om 11 uur) nog niet in de kalender:
-Woensdag 28 september 2016, Tynaarlo – Brigitte Bardot Marathon
-Donderdag 29 september 2016, Tynaarlo – Jerry Lee Lewis Marathon
-Dinsdag 4 oktober 2016, Paterswolde – 2e Landgoed Vosbergen Marathon
-Woensdag 5 oktober 2016, Groningen – 2e Westpark Marathon