Laden Evenementen

« Alle Evenementen

marathon: Limburg Wijnmarathon

03/10/2021 @ 08:00 - 17:00 UTC+0

Limburg Wijnmarathon – zie, ruik, proef en voel de mooiste wijnregio van Nederland!

Op zondag 3 oktober 2021 vindt in Wahlwiller de eerste Limburg Wijnmarathon plaats. Hardlopers verkennen onze prachtige wijnregio over onverharde wegen en paden, een zogenaamde trailrun.
Zie de prachtige vergezichten en wijngaarden
Ruik de natuur van Zuid-Limburg
Proef de prijswinnende wijnen en typisch Limburgse hapjes, zowel onderweg als bij de finish
Voel de typerende heuvels van Zuid-Limburg in je benen

Ontstaan
Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten or-ganiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat naar deze
wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) en Patrick Franken van Valdivini (wijnkenner, hardloper en grondlegger van de Koning van Spanje Trail) werden twee enthousiaste founding partners gevonden.

Route
De start en finish van de eerste editie worden gesitueerd op het terrein van de Wahlwiller Wijnfeesten, tevens het startpunt van de in 2019 gelanceerde permanente Routes des Vins. Het parcours zal over onverharde wegen gaan, langs en zelfs door diverse wijngaarden. Bij de
tussenstops worden de lopers getrakteerd op typische Limburgse hap-jes, sfeervolle muziek en uiteraard een paar slokken Limburgse wijn! Na de finish wacht een bijzondere medaille en natuurlijk nog meer wijn.

Organisatie
De organisatie van de loop is in handen van Bearsports, een zeer vertrouwde naam in de wereld van trailrunning. Bearsports organiseerde reeds vele succesvolle lopen zoals de Heuvelland Marathon, St. Pieters Beartrail, Alfatrail en vele andere.

Gegevens

Datum:
03/10/2021
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.limburgwijnmarathon.nl/?fbclid=IwAR0bVlXsYv-zJsOg2G9QHZDk8NFWXH2BR8VXP4IYbwbVgP6LWBwvqc1KDa0

Locatie

Wahlwiller
Wahlwiller, Limburg Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.