De Zes Uur van Aalter is een aanrader

Beschrijving van het parcours door ultradebutant Peter de Decker plus link naar het verslag van zijn eigen succesvolle martelgang

We starten op het goedlopende tartan van de atletiekpiste van Aalter om vervolgens via een betonbaan naar een fietspad te lopen. Op het fietspad voorbijsteken/voorbijgestoken worden is een kunst want het is vrij smal en bovendien onverhard. Na 100 meter komen we terug op de betonbaan en klimmen een paar meter tot de hoofdbaan. Het hoogteverschil van de klim is banaal te noemen de eerste rondes, maar na een paar keer begint dit steeds zwaarder en zwaarder te worden. Eenmaal we de klim overwonnen hebben lopen we op de hoofdbaan een 100-tal meter om dan langs dezelfde weg terug te lopen tot aan de ingang van het sportcomplex. We lopen nu doorheen het sportcomplex heen en komen terug op de atletiekpiste terecht (waarna het bovenstaande zich herhaalt).

Elke ronde is exact 2 kilometer en is officieel uitgemeten met een fiets met Jones Counter op gemonteerd (wat in de praktijk betekent dat je iets meer dan 2 kilometer per ronde zal afleggen*, ook al omdat je als loper zeker niet altijd de meest ideale lijn volgt).

Het weer is perfect (hooguit 20°C) en de organisatie van het evenement is schitterend: een goede bevoorrading, aanmoedigingen zowel van deelnemers als van de mensen die het organiseren, een heel goede sfeer. Dit evenement is zeker een aanrader als je zoekt naar een 6-uurs om in één van de komende jaren mee te doen.

Mijn persoonlijk verslag van mijn eerste 6 uurs loop is een ander verhaal, dit was soms een echte martelgang en de laatste 3 uur waren echt afzien, maar ik heb het gehaald (61.763k gelopen) en ben daar trots op! Dit persoonlijk verhaal is in geuren en kleuren na te lezen op m’n blog: http://peterdedecker.com/23-07-2012/6-uur-van-aalter-217/

Peter de Decker
(peterdedecker gmail.com)

*) Noot van Martien Baars: Peter doelt hier waarschijnlijk op de Short Course Prevention Factor van 1 promille die de officiële parcoursmeters inbouwen bij hun meting: oftewel de werkelijke afstand is 1 promille meer dan de in het certificaat van de parcoursmeting vermelde afstand. In het geval van Aalter zou het parcours van exact 2000 meter dus in werkelijkheid 2002 meter zijn. Die SCPF wordt gehanteerd als ‘afsnij-reserve’ bij mogelijke recordverbeteringen.