Zomer meerdaagse 2012

Een verslag van Henk Sipers die uitlegt wat “Willemweggetjes” zijn…

De Zomer-meerdaagse Ultraloop 2012 Een meerdagen wedstrijd georganiseerd door ultraloper/organisator Willem Mütze en zijn Annemarie.

Een bijschrijving van het gebeuren:
Aangezien de zomermaanden erg rustig zijn op het ultraloopgebied en er toch diverse lopers zijn die willen trainen voor het grotere werk, bijvoorbeeld de Spartathlon, hebben wij bedacht voor de 2e keer een meerdaagse ultraloop te organiseren. Wij lopen o.a. van het noordelijkste puntje van Limburg naar het drielandenpunt in het zuiden. Je kunt voor alle 9 dagen inschrijven, maar ook voor een of meerdere dagen.
Datum: van 28 juli tot en met 5 augustus 2012
Plaats: ergens in de buurt van Boxmeer en Heerlen, zie het schema hieronder.
Starttijd: elke dag om 09.00 uur (verzamelen om acht uur)
Verzorging zoals gewoonlijk, elke 10 km ongeveer.
Het programma ziet er als volgt uit:
1) Zaterdag 28 juli Boxmeer – Maasduinen – Boxmeer ca. 45,2 km
2) Zondag 29 juli Boxmeer – Overloon – Boxmeer ca. 45,6 km
3) Maandag 30 juli Molenhoek- Duitse Reichswald – Boxmeer ca. 46,7 km
4) Dinsdag 31 juli Boxmeer – Venlo ca. 48,4 km
5) Woensdag 01 aug Venlo – Roermond- (Herten) ca. 43,8 km
6) Donderdag 02 aug Roermond(Herten) – Sittard ca. 44,0 km
7) Vrijdag 03 aug Sittard – Heerlen ca. 42,5 km
8) Zaterdag 04 aug Heerlen – Ubach Palenberg – Heerlen ca. 42,7 km
9) Zondag 05 aug Drielanden – ultraloop (Belgisch spoor) ca. 43,4 km

Het was een goed georganiseerde wedstrijd waar veel marathon/ultralopers aan meededen. Er waren mensen die er een liepen maar ook de echte verzamelaars waren aan de start. Willem zelf al meer dan 1180 marathons/ultra ‘s en mensen zoals Lianne van Avesaath die hier haar 50-ste liep en van de organisatie een mooi shirt kreeg met 50 marathons/ultra ‘s en haar naam erop. Gijs Honing idem die zijn 600-ste liep en ook hiervoor zo ‘n geweldig shirt ontving. Voor mij was het een test of ik het nog kon en door de gezellige mensen en de prachtige omgeving liep ik ze alle 9 en ik voel me weer de “oude”. Soms was er aan het einde van de etappe nog een echte eindsprint. De route was makkelijk te vinden via de Garmin GPS en is misschien wel beter dan al die bordjes en pijlen die vaak door baldadige jeugd wordt weggehaald. Na afloop van elke etappe een uitslagen lijst, een oorkonde voor de dagjeslopers en de meerdaagse lopers dan maar weer gauw herstellen voor de volgende etappe. De verzorging onderweg was geweldig. Wat we allemaal gegeten hebben, ik weet het niet meer maar het was lekker en bijna alles “viel” lekker onder het lopen. Mensen die Limburgs Zwaarste of een van de andere wedstrijden van Willem gelopen hebben, weten dat.
Meer info zie http://www.funrunner.nl

De gehele meerdaagse werd voornamelijk gelopen op onverharde paden en rustige wegen en de “Willemweggetjes”. Wat een “Willemweggetje” is? Nou het lijkt op een single track maar dan erger. Een dag was de pontjesdag en we moesten maar liefs 4 maal de Maas over met een pont. De laatste dag was in mijn zuid Limburg en ging bergop en bergaf en ik was weer terug in mijn element. Het was een bijzondere die laatste want Eberhard zou normaal gezien deze dag met me zijn meegelopen maar ja, de meeste weten wat er met hem gebeurd is.

Na afloop van de 9 dagen kregen we allemaal een mooie standaard en een oorkonde met de gelopen kilometers ( 411 km ). Dit is slechts een korte beschrijving, om alles te beschrijven zou ik dagen lang bezig zijn geweest met schrijven en het lopen was nu toch de hoofdzaak.

Bij deze wil ik Willem en Annemarie hartelijk danken voor alles en ook de andere medewerkers, jongens tot …………..

sportieve groeten

Henk Sipers