Nieuws van de JKM 18/19 april

De JKM 125 km start vanaf de Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland om 24:00 en de JKM 60 km start vanaf Restaurant Sea You bij de Noorderpier in Velsen-Noord) op zaterdagmorgen 19 april om 09:00.

{i}Summary. The JKM 125K will start from the rugbyclub The Hookers in Hook of Holland on Friday evening 18 April at 24:00. The crossing by boat of the entrance of the North Sea Canal in IJmuiden will take 5 minutes only but the whole break will be 20 minutes. The JKM 60K will start near the landing site of the boat: Restaurant Sea-Yea at he Noorderpier, on Saturdaymorning 19 April 09:00. The finish at the tennisclub Topspin in Den Helder will close at 17:00.{ei}

Inmiddels zijn de startlocaties van de JKM bekend:
de 125 km start vanaf de Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland (Rondgang 15, 3151 BP) op vrijdagavond 18 april om 24:00
de 60 km start vanaf Restaurant Sea You bij de Noorderpier (Reijndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord) op zaterdagmorgen om 09:00.
Hier kan men de startnummers afhalen en desgewenst de overtollige bagage afgeven.

De bagage van de 125 km lopers gaat eerst naar de Marina in IJmuiden en daar met de loper mee met de snelle boot naar de steiger bij de Noorderpier. Op die manier kunnen de lopers op deze tussenstop bij hun eigen proviand en reservekleren en –schoenen etc. Vervolgens brengt de organisatie de bagage van de 125 km (en de 60 km) lopers van de Noorderpier naar Den Helder. Lopers die een eigen begeleider hebben die hen van verzorgingspost naar verzorgingspost langs de route volgt, kunnen hun bagage natuurlijk gewoon in beheer laten bij de begeleider.

Voor de bruto overtocht rekent de organisatie op dit moment met 20 minuten (wachttijd – overtocht –wachttijd) maar de lopers zullen binnenkort nog verschillende opties voorgelegd krijgen om te peilen wat een algemene voorkeur heeft (wel of geen wachttijd bij de Noorderpier?). In de Marina zijn de lopers verplicht om een grote, witte overlevingsjas aan te trekken met daaroverheen een reddingsvest. Er zijn ook broeken beschikbaar als lopers het idee hebben dat ze teveel gaan afkoelen. Na een korte veiligheidsinstructie duurt de overtocht zelf maar ongeveer 5 minuten.

Restaurant Sea You gaat op ons verzoek al om 06:00 open en de 60 km lopers kunnen desgewenst de doorkomsten van de 125 km lopers helemaal volgen: vanuit het restaurant is er uitstekend zicht op de steiger bij de parkeerplaats van Sea You waar de snelle boot van ProRIB-Events aanlandt.
Het is nog niet bekend hoe laat vrijdagavond de Rugbyclub opengaat. Zoals eerder aangekondigd zal de organisatie een shuttledienst instellen voor lopers die met het openbaar vervoer naar de startlocaties komen. Nadere gegevens volgen nog.
De finishlocatie in Den Helder is net als in 2012 de tennisclub Topspin aan het Schapendijkje 6 ( 1782 TG). De finishregistratie sluit om 17:00 dus de looplimiet (inclusief bootovertocht) is 17 uur voor de 125 km en 8 uur voor de 60 km. Ook hier zal de organisatie een shuttledienst onderhouden naar het treinstation in Den Helder. De organisatie gaat proberen om bij Topspin elke loper een eenvoudige maaltijd aan te bieden.

De teller van de deelname aan de JKM (http://www.inschrijven.nl/dln/jkm.html) staat momenteel op 27 lopers voor de JKM 125 km en 40 lopers voor de JKM 60 km.
Inmiddels is de JKM ook aangemeld bij de Marathon en Ultra Cup 2014.
Inschrijven voor de JKM van 19 april kan nog tot en met 22 maart (er is drie weken nodig voor het drukken van de startnummers inclusief de namen van de lopers):
Nederlandstalig formulier: https://www.inschrijven.nl/formulier?id=2014041904150&ag=j&tl=nl
Engelstalig formulier: https://www.inschrijven.nl/formulier?id=2014041904150&ag=j&tl=en

Heel verheugend is dat de JKM een nieuwe sponsor heeft gevonden: Esther Devilee die met haar HOKA schoenen (http://www.hokaoneone.eu/en/catalog.html) en INKnBurn kleding (https://twitter.com/INKnBURN_NL ) bereid is gevonden om de startnummers te sponsoren en zij gaat ook voor het ontwerp en de bedrukking van de shirts zorgen. Als prijs voor de winnaars van de 125 en de 60 km (mannen en vrouwen) stelt ze 4 paar HOKA loopschoenen ter beschikking.
Esther loopt zelf de 125 km op 19 april en gaat zaterdag 18 januari al strand proeven op de 100 km van de Dutch Coast Ultra Run by Night. Ook voor alle anderen die komend weekend aan de DCUbN meedoen: veel succes!

Namens de vrienden van de JKM,
Martien Baars
(martien.baars nioz.nl)
0222-317716