Vijfde editie Ultrarun van Gieten een succes

Een record aantal deelnemers en sterke prestaties van Iwan Kamminga en Lydia Doornbos

Afgelopen zaterdag 16 mei vierde de Ultrarun van Gieten haar eerste jubileum, de vijfde editie. Doel van de organisatie was om 50 deelnemers te trekken. Er deden op de wedstrijddag uiteindelijk 45 lopers/loopsters mee, een nieuw record. Was iedereen gekomen die zich had voorin geschreven dan was het aantal van 50 ruim gehaald.

Een van de voorinschrijvers die niet kwam was Gert Mertens, die te veel last had van een zware bronchitis. Gezondheid gaat altijd voor. Daarmee leek Ralf Preibisch de houder van het parcoursrecord de grote favoriet tot Iwan Kamminga zich inschreef. Iwan won begin april bij zijn debuut als ultraloper de Zestig van Texel in een sterk bezette editie van deze wedstrijd. In Gieten won hij de 50 km in een knappe tijd van 3.07.04. De laatste jaren is alleen Harm Sengers sneller geweest. Ralf Preibisch werd tweede in 3.20.57, waarmee Ralf sneller was dan in 2014. Jos Lempers werd derde in 3.55.26 vlak voor Emile Nales en Xavier Verbruggen.

Bij de vrouwen won Lydia Doornbos in een dik nieuw PR van 4.01.24. De 4 uursgrens komt in zicht voor Lydia. Monika Hille werd tweede in 4.33.52 en Ina Oortwijn derde in 4.51.06, voor beiden een PR. De prestatie van Monika is sterk gezien zij in de V60 categorie loopt. In die categorie hoort zij tot de wereldtop.

De uitslagen zijn te vinden op: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2015051600802

Henri Thunnissen