Op zaterdag 4 juli wordt het Rondje Amsterdam gelopen. In één grote ronde van ruim 60 km krijgen de deelnemers Amsterdam en omgeving van een hele andere kant te zien. Voor velen een verrassende ervaring, het is een mooie route met veel groen. In de gemarkeerde route komen de deelnemers een 2-tal pontjes tegen. De pont over het Noordzee kanaal op 32 km vaart maar eens per 20 minuten, een kwestie van goed plannen dus voor degene die voor de tijd gaat. Maar ja zoals Willem Mütze altijd zegt, vergeet niet te genieten, alleen of samen met andere lopers.
De Ronde van Amsterdam is een tocht van wandelvereniging SV de Lat, die Willem mag aanbieden als hardlooptocht. Een mooie samenwerking voor zowel wandelaars als hardlopers. De kosten voor het organiseren van dit soort wedstrijden blijven stijgen door scherpere regelgeving. Door de samenwerking kan de inschrijfprijs laag blijven. Hardlopers betalen 15 euro, inclusief oorkonde. Er zijn onderweg 5 verzorgingsposten. Dag-inschrijving is tegen een bedrag van 20 euro mogelijk.
De mensen die het Rondje Amsterdam op hun to-do lijst hebben staan, doen er goed aan om dit jaar mee te doen. Het is de laatste keer dat Willem Mütze deze tocht aanbiedt. Een van de redenen is dat de parkeersituatie in startplaats Diemen veranderd is. Het is bijna ondoenlijk voor de deelnemers om hun auto binnen een redelijke straal van de start te parkeren. Een andere reden is dat Willem het iets rustiger aan wil gaan doen.
Maar dit jaar staat nog het volledige scala aan wedstrijden op het programma, waaronder de Boxmeerdaagse. Een meerdaagse loop van 1 tot en met 8 augustus. Op de negende dag, 9 augustus, heeft dan iedereen de mogelijkheid om mee te doen aan de Monschau marathon of ultraloop. Willem doet dit jaar zelf voor de 29e keer mee aan Monschau. Willem heeft 8 verschillende routes uitgezet vanaf Boxmeer met afstanden van 42,5-50 km. Met ruime tijdslimieten zodat (bijna) iedereen mee kan doen. Ten opzichte van vorig jaar zijn het weer allemaal nieuwe routes. Op 4 dagen worden deelnemers met auto’s naar de startplek gebracht om vandaar terug naar Boxmeer te lopen. Op de andere 4 dagen wordt er een ronde vanuit Boxmeer gelopen. Er zijn door afmeldingen deelnemers nog een paar plekken vrij voor de volle 8 dagen. Maar je kan ook meedoen aan één of meer dag etappes.
Wat voor het Rondje Amsterdam geldt, geldt ook voor de Boxmeerdaagse. Het is de laatste Boxmeerdaagse in deze vorm. Mogelijk dat de loop in de vorm van een Boxmeerweekend terugkomt, maar niet meer als 8- of 9-daagse.
Voor opgave en info over het Rondje Amsterdam en de Boxmeerdaagse zie de website: http://www.funrunner.nl/
Henri Thunnissen