Marco Hartman liep 100ste ultraloop in de Monnikentocht

De veertigjarige Marco Hartman volbracht zaterdag 29 augustus zijn 100ste ultraloop van 50 km met een vreugdesprong over de finish in de vesting Bourtange, gelegen in de provincie Groningen

Bourtange: De veertig jarige Marco Hartman volbracht zaterdag 29 augustus zijn 100ste ultraloop van 50 km met een vreugdensprong over de finish in de vesting Bourtange, gelegen in de provincie Groningen. De organisatie ROG uit Winschoten, gaf de ultra loper uit Wildervank startnummer 100.

Hartman, werkzaam bij de Marine, was dolgelukkig met zijn volbrachte loop van 50 km in de Monnikentocht, een prachtige loop over verschillende afstanden door mooi Westerwolde. Hartman, uit Wildervank, liep deze tocht die van het Klooster in Ter Apel naar de vesting in Bourtange gaat, alweer voor de vijfde keer. Maar deze editie zal Hartman nog lang heugen. Hij liep zijn 100ste ultra loop, Hartman hierover:” Ja super, ik ben erg blij. De prima organisatie ROG (Runners Oost Groningen) uit Winschoten, gaf me vandaag het startnummer 100 en dat voelt als een hele eer.” Mede organisator Sietze Houwen:” We zijn erg trots op Marco dat hij onze loop gekozen heeft voor zijn 100ste ultraloop en we vonden het logisch dat hij in aanmerking kwam voor startnummer 100.” Hartman, die lid is van de landelijke vereniging Marathon Plus, liep verschillende marathons waarbij zijn persoonlijk record staat op 3 uur 26 minuten. Alleen afstanden boven de marathon zijn hem lief. Hartman die bij de marine werkzaam is en verschillende landen aandoet in de wereld, gaf aan dat zijn top loop “de Ronde van Aruba” is. Over twee weken gaat de topatleet Hartman de 100 km van de Run in Winschoten lopen. Op de vraag of hij een eindtijd in gedachten heeft, antwoordde de ultraspecialist: “Ik ga niet op tijd lopen, maar genieten in Winschoten.”

Flip Slik

Noot van Martien Baars: de RUN Winschoten kan goed gevolgd worden op de site van de RUN en van de IAU, met de focus op de WK/EK 100 km en het WMA 100 km kampioenschap. Ultraned gaat proberen wat flitsen te maken van het verloop van het NK 100 km, waarvoor een record veld van 50 mannen (waaronder Marco Hartman) en 12 (!) vrouwen op de startlijst staan. Speciale aandacht gaat bij mij uit naar Iwan Kamminga, de winnaar van de 60 km op Texel afgelopen Pasen, die nu gaat debuteren op de 100.