Inschrijving 6 uurs-loop open

De 6 uur van Stein op heeft in 2016 een vernieuwd en snel parcours. De inschrijving voor deze klassieke 6-uursloop op 6 maart is geopend.

Inschrijven kan vanaf vandaag zaterdag 7 November op de vernieuwde website van de Stichting Ultraloop Stein voor de 21e Int Zes Uren Ultraloop Stein d.d. 6 Maart 2016: http://www.ultraloopstein.nl

Het parcours van deze Worlds fastest Six Hours Run is opnieuw officieel opgemeten met een Jones counter door de heer Paul Peters van de Atletiekunie en bedraagt 2518,905 meter. De start zal gewoon plaatsvinden bij de jury-auto net als vorige jaren. Er is een lus uit parcours gehaald, waardoor het parcours nog sneller is met nog maar 4 bochten. Tevens is dit jaar ook weer een Zes uren Estafetterun voor bedrijven en teams.

Han Frenken
Voorzitter Stichting Ultraloop Stein

Noot redactie (Henri Thunnissen): De 6 uur van Stein is een van die wedstrijden die jaar in jaar uit een sterk deelnemersveld weet te trekken. Een goede organisatie en een snel parcours zijn daarbij belangrijke ingrediënten. Wat daarbij meehelpt is de gunstige ligging ten opzichte van België en Duitsland. De nodige edities leverden bij de mannen een Belgische winnaar op, terwijl bij de vrouwen de winnares vaak uit Duitsland kwam. Pascal van Norden die de wedstrijd dit jaar won was na Bram van Rijswijk pas de tweede Nederlandse winnaar. Lydia Doornbos die dit jaar bij de vrouwen won was de vierde Nederlandse winnares na Ria Buiten, Joke Keuning en Mieke Hekkers. Opvallend is dat Lydia en Pascal na hun overwinning in Stein beiden een uitstekend seizoen kenden. Een seizoen wat nog niet klaar is, want Lydia loopt morgen de 50 km in Deventer.

Hopelijk staat er ook in 2016 weer een groot en sterk deelnemersveld aan de start in Stein. Het wedstrijdaanbod is de afgelopen jaren enorm toegenomen, juist ook in de vroeger stille wintermaanden. Het aantal ultralopers neemt ook toe, maar er is ergens een grens. Wedstrijdorganisaties moeten zich daarom ontwikkelen om zo aantrekkelijk te blijven voor hun potentiële deelnemers. In Stein hebben ze de keuze voor een snel parcours gemaakt, een goede keuze van een nog steeds ambitieuze wedstrijdorganisatie. Met het vernieuwde parcours lijkt de organisatie de voorwaarden te scheppen voor nog betere prestaties. Met maar 4 bochten op een parcours van 2,5 km is dit een parcours waar optimaal gepresteerd kan worden.