Nieuwe fotoserie van de route van de Jan Knippenberg Memorial

Op de site van de JKM zijn foto’s gepubliceerd van o.a. de omleidingen in Scheveningen en in Katwijk, en van de route bij de lagune bij Camperduin. De inschrijving voor de 12e editie staat nog een week open!

Op de site van de JKM zijn foto’s gepubliceerd van o.a. de omleidingen in Scheveningen en in Katwijk, en van de route bij de lagune bij Camperduin. De inschrijving voor de 12e editie staat nog een week open!

De tussenstand van de inschrijving van de Jan Knippenberg Memorial (JKM) is op dit moment – na 5 afmeldingen – 29 deelnemers voor de 125 km en – na 3 afmeldingen – 71 deelnemers voor de 60 km (zie http://www.inschrijven.nl/dln/jkm.html ). De inschrijving is nog open tot en met 12/3 maar de bestelling van de startnummers (met de namen) dient al op woensdag 9/3 de deur uit te gaan zodat late inschrijvers een handgeschreven naam op hun nummer krijgen.
Op die startnummers prijkt op veler verzoek net als in 2012 weer Knip met hond Witte en het logo van de nieuwe sponsor van de JKM: www.Hardloopshop.nl

Op de JKM site is afgelopen week de nieuwe fotoserie van de route gepubliceerd http://www.janknippenbergmemorial.nl/#!fotos/ca9m De foto’s van de nachtelijke route tot IJmuiden van de 125 km lopers zijn overdag gemaakt dus het is straks in het donker een iets ander beeld. De route in Scheveningen is in de eerste kilometer bepijld (3 of 4 stuks) en de route is in principe gelijk aan die van 2014: langs de haven en om de haven heen terug naar het strand. Bij Katwijk is het nu heel simpel geworden: volg het strand tot je vastloopt op het dijkje langs de Buitensluis en loop rondom de Buitensluis om weer op het strand te komen

Wat betreft het tweede deel van de route van de noordpier in IJmuiden naar Den Helder is er een extra verzorgingspost gekomen bij het begin van de Hondsbossche Duinen. Oud-bondscoach en oud-JKM-trekker Henk Heemskerk staat met zijn helpers met een bus bovenop bij Paviljoen Struin. Dus de lopers gaan voor de lagune bij Camperduin even van het strand af (foto 60) en volgen de duinrand achter de lagune (foto 62) Wie per ongeluk toch over het strand doorloopt – en het geultje naar de lagune oversteekt – dient bij paviljoen Luctor et Emergo (foto 64) echt van het strand af naar boven te gaan om zich bij de verzorgingspost te melden. Ook al neem je geen drinken of eten van de posten: je bent verplicht om je even te melden! Op de posten is er water, cola, sportdrank (AA Pro Energy), soms thee of koffie, en qua eten zijn er bananen, sinaasappels, ontbijtkoek, gevulde koek, zoute crackers, krentenbollen, broodjes kaas, mueslirepen en winegums. Op de laatste post, nu bij Julianadorp, is het menu uitgebreid met een verrassing.
Op de finishlocatie van tennisclub Topspin in Den Helder is een massage-team aanwezig, bestaande uit Sido Overdijk (Texel) en Manon Hoekstra (Den Helder).

Alle deelnemers morgen 6/3 aan de Zes Uren van Stein: veel succes! En je bent van harte welkom om volgende week nog in te schrijven voor de JKM!

Namens de Vrienden van de JKM
Martien Baars
(martien.baars <> nioz.nl)