Inschrijving RUN 2016 geopend

Op zaterdag 10 september wordt de RUN van Winschoten voor de 41e keer georganiseerd. Op het programma een 100 en 50 km, 10×10 estafette, jeugdlopen en wandelingen.

In 2015 werd in Winschoten het Wereldkampioenschap 100 km georganiseerd met de Zweed Jonas Buud en de Amerikaanse Camille Herron als kampioenen. Het was een WK van hoog niveau met 22 mannen die een tijd van onder de 7 uur liepen en 16 vrouwen die binnen de 8 uur bleven. Mieke Dupont verbeterde het Belgisch record bij de vrouwen, Wouter Decock werd knap vijfde en Pascal van Norden bleef onder de 7 uur. Ook bij de andere onderdelen werd er snel gelopen zoals door Harm Sengers op de 50 km.

In 2016 zal het allemaal wat minder zijn. Minder deelnemers en minder snelle tijden. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om snelle tijden. De sfeer is een sterk punt bij de RUN met mooi versierde straten en veel publiek langs de kant. Die goede sfeer is voor lopers en teams een belangrijke reden om jaar in jaar uit bij de RUN mee te lopen. Het parcours van de loop wedstrijden gaat over een relatief snel parcours van 10 km door Winschoten en Heiligerlee.

In 2016 wordt de 41e editie van de RUN op zaterdag 10 september georganiseerd met een 100 km, een 50 km, een 10×10 estafette, jeugdlopen (Lutje RUN) en wandeltochten (Noord-Oost WandelRUN). De wandeltochten gaan door de verrassend mooie natuurgebieden ten noorden van Winschoten met veel water en bos. Op de 100 km is er naast de open wedstrijd het Nederlands Kampioenschap.

De inschrijving wordt verzorgd door MyLaps. De inschrijving is nu een paar dagen open. De inschrijving loopt lekker, maar de RUN is geen wedstrijd waar de beschikbare plekken in een paar uur zijn uitverkocht. De inschrijving loopt tot en met 29 augustus. De inschrijfkosten zijn gelijk aan vorig jaar. Als lid van een Atletiekvereniging betaal je 26 euro voor de 50 km of 40 euro voor de 100 km. Met daarbij de mogelijkheid om gratis bij een gastgezin te overnachten en eten hoeft een uitstapje naar Winschoten niet veel te kosten.

Voor info en inschrijving zie onze website: http://www.runwinschoten.nl/

Henri Thunnissen
racedirector RUN Winschoten