Nieuw parcours Ultrarun Gieten een succes

Tweede winst Iwan Kamminga op de 50 km.

Op 14 mei stond voor alweer de 6e keer de Ultrarun van Gieten op het programma. De Run van Gieten bestaat al langer met kortere afstanden en jeugdlopen. Maar daar zijn een 25 en 50 km aan toegevoegd. De Ultrarun is klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid naar een wedstrijd waar zo’n 50 lopers/loopsters aan meedoen. Waar in vorige jaren het parcours uit 2 ronden bestond, was dit jaar gekozen voor een parcours van 50 km waarbij de deelnemers op de Hondsrug blijven en niet het Veenkoloniale gebied ingaan. Een parcours met vooral in het eerste deel veel bos. Het parcours werd enthousiast ontvangen door de deelnemers. Veel deelnemers klokten op hun GPS net geen 50 km, maar bij een loop als deze is een 100% correcte afstand minder belangrijk. Een mooi parcours en een organisatie die zich inzet voor de deelnemers zijn belangrijker. Ultraloper Paul Abrahams is binnen de organisatie verantwoordelijk voor de 50 km.

Het was Iwan Kamminga die net als vorig jaar won. Zij tijd dit jaar was 3.08.22. Tweede werd Jan Suijkerbuijk in 3.26.48, een dik PR. Wolter de Lange die recent het klassement van de RunForestRun serie won, werd derde in 3.40.52 eveneens een PR. Mooie tijden waarbij de gunstige weersomstandigheden een positieve invloed hadden. Bij de vrouwen won de Friese Annie Oosterbeek bij haar debuut als ultraloopster in 4.35.18. Paula van Esser werd tweede in 4.40.04 en Gea Hut werd derde in 4.47.38. De uitslagen staan op: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2016051400802

Na het succes van dit jaar valt te verwachten dat volgend jaar bij de zevende editie weer voor het parcours in 1 ronde zal worden gekozen.

Henri Thunnissen