De RUN gaat zeker nog tot en met 2018 door

Liesbeth Jansen in een artikel in het Dagblad van het Noorden: “In de komende drie jaar proberen we het evenement zo sterk mogelijk te maken en het aantal deelnemers op peil te houden of te vergroten.”

{i}Dagblad van het Noorden, editie Groningen Oost, maandag 15 augustus 2016, p. 16
(en http://www.dvhn.nl/groningen/Winschoter-RUN-gaat-nog-zeker-drie-jaar-door-21561955.html){ei}

{b}De RUN gaat zeker nog drie jaar door{eb}

WINSCHOTEN – De RUN in Winschoten gaat sowieso de komende drie jaar door. Daarna wordt beslist over de verdere toekomst van het hardloopevenement.
Dat zegt Liesbeth Jansen, voorzitter van de Stichting Ultraloop Winschoten (STUW) die de RUN organiseert. De hardloopwedstrijd heeft een lengte van 100 kilometer. De deelnemers lopen tien keer een parcours van 10 kilometer door Winschoten en Heiligerlee. Een ‘bijnummer’ over hetzelfde parcours is de estafette. Daar doen enkele duizenden mensen aan mee.

Vorig jaar was de 40ste editie van het evenement. Enkele maanden daarna leek dat de laatste te zijn geweest. De bestuurders van de STUW lieten weten het bijltje erbij neer te gooien. Dit vanwege een gebrek aan nieuwe bestuursleden en vrijwilligers.

Die noodkreet had effect, nieuwe bestuurders en vrijwilligers meldden zich. “Waardoor we nu zes bestuursleden hebben en de taken beter kunnen worden verdeeld”, zegt Jansen. “Dus krijgen we op 10 september de 41ste editie.”

Maar volgens Jansen zijn ook de edities van 2017 en 2018 zeker. “De bestuursleden hebben zich voor die periode aan de RUN verbonden. In de komende drie jaar proberen we het evenement zo sterk mogelijk te maken en het aantal deelnemers op peil te houden of te vergroten.”

Dat moet onder meer gebeuren met de wandeltochten. Die vormen sinds enkele jaren een onderdeel van de RUN en trekken steeds meer deelnemers.

Het aantrekken van Rolf Huizinga is een andere manier om de RUN te versterken. Hij was betrokken bij grote sportevenementen voor gehandicapten in Stadskanaal. “Hij waakt de komende drie jaar over de grote lijnen van de RUN”, zegt Jansen. “Na de editie van 2018 bekijken we of er voldoende draagvlak voor het evenement is en hoe we verdergaan.”