Meer aanmeldingen Zes Uur van de Haarlemmermeer

Op 27 juni wordt de Zes Uur van de Haarlemmermeer gelopen, een zes uur die openstaat voor zowel sololopers, duo’s, trio’s, kwartetten als teams. De inschrijving loopt goed, maar meer aanmeldingen zijn van harte welkom!

Met een heel mooie wedstrijd in Steenbergen achter de rug en nog een paar mooie runs te gaan, komt ook de datum van de Zes uur van de Haarlemmermeer snel naderbij. Dit jaar staat de editie gepland op zaterdag 27 juni. De locatie is nog dezelfde, op het originele parcours van de wereldtuinbouwtentoonstelling van 2002. De aanmeldingen komen al goed binnen, met enkele toppers aan de start. Doordat het dit jaar ook mogelijk is als duo, trio of kwartet mee te doen, zijn er op dit moment reeds meer aanmeldingen dan vorig jaar.

Het kan een interessante wedstrijd opleveren: welk duo komt over de 84,39 km (record 2003); welk trio loopt meer dan 90 km? Welk estafetteteam komt over de 100 km? Deze laatste prestatie is in Nederland het afgelopen decennium niet meer gehaald. Dit jaar wordt een serieuze poging ondernomen. De AV Haarlemmermeer beschikt sinds dit jaar over een eigen chip-systeem, waardoor de tellingen per team eenvoudiger zijn geworden en er meer variaties mogelijk zijn.

De wedstrijd zal live zijn te volgen op http://6uren.avhaarlemmermeer.nl/ Via deze link is ook de deelnemerslijst te vinden. Alle informatie over de 6 uur is te vinden op de website van de AV Haarlemmermeer onder de kop Evenementen: http://www.avhaarlemmermeer.nl/

Ton Aker

Noot redactie (Henri Thunnissen):
De Zes uur van de Haarlemmermeer werd de afgelopen 3 edities gewonnen door Gert Mertens. Gert liep ook de grootste afstand bij de sololopers met zijn 83,636 km uit 2012. Bij de vrouwen kwam Ida Verduin-Boone het verst met haar 71,088 km uit 2008. De editie van 2015 is niet zomaar een editie, maar het is de 15e editie. De eerste editie was in 2000. In 2005 ging de wedstrijd niet door vanwege organisatorische problemen.

De editie van 2008 was het meest succesvol voor wat betreft de deelnemersaantallen. Er deden toen 51 mannen en 7 vrouwen mee. Afgelopen jaar lag het aantal deelnemers duidelijk lager met 31 deelnemers. Het is een trend dat zes-uurslopen minder deelnemers trekken. Dat is jammer want waar je een zes uur als wedstrijd kan lopen, kan je een zes uur ook heel goed gebruiken als training voor een andere langere wedstrijd. Een zes-uursloop is gezellig omdat je samen start en finisht. Het parcours is op 30 mei 2012 officieel opgemeten met de Jones Counter door de Atletiekunie. De ronde is 2227,03 km lang.

De Zes uur van de Haarlemmermeer doet mee aan de Marathon en Ultracup wat een extra argument kan zijn om je alsnog in te schrijven. De organisatie van de Ultrarun van Gieten vierde onlangs haar 5-jarig jubileum. Hun streven was om 50 deelnemers te trekken. Er kwamen 10 mensen die zich wel hadden ingeschreven niet, maar met de nodige dag-inschrijvingen deden er uiteindelijk 45 mensen mee, een mooi resultaat. Zo’n 50 deelnemers voor de Zes uur van de Haarlemmermeer moet toch ook kunnen? Dat zou een mooi aantal zijn om het 15-jarig jubileum te vieren.