De zes uur van Den Helder

Een nieuwe 6 uur in Den Helder op 22 augustus met in het bij programma een 1 en 3-uursloop. Update: De inschrijving is inmiddels geopend.

Op zaterdag 22 augustus organiseert de Stichting Loopevenementen Den Helder voor de eerste maal een 6, 3 of 1 uurs loop. Deze loop zal worden gehouden op het terrein van de Helderse Ren en Tourclub DOK. De deelnemers zullen 6, 3 of 1 uur lang ronden lopen over het DOK parcours (een ronde heeft ongeveer een lengte van 1500 meter).

Op 5 juli zal door Martien Baars van de Atletiekunie het parcours officieel worden ingemeten waarna het voor 3 jaar is gecertificeerd. De 6 uur is een mooie voorbereiding voor lopers die bijvoorbeeld meedoen aan de 50 of 100km van Winschoten, de 3 uur is een mooie test voor lopers die een najaarsmarathon op hun programma hebben staan en ben je benieuwd hoeveel meters je kunt afleggen in 1 uur dan is de 1 uursloop misschien iets voor jou. Tevens zal er een 3 uurs estafette aan het programma worden toegevoegd. Een estafette team zou dan maximaal bestaan uit 3 lopers die om beurten 1 of meerdere ronden lopen, het team kan dit zelf indelen.

Voor het registreren van de ronden wordt er gebruik gemaakt van de Mylaps detectie lus die in de wielerbaan ligt, alle deelnemers worden door de organisatie voorzien van een chip. Langs de baan ter hoogte van de kantine is de mogelijkheid om een eigen verzorgingspost op te zetten. Douche- en omkleed gelegenheid is in het DOK gebouw.

Voorlopig programma:
11:00 start 6 uurs solo lopers (estafette teams)
14:00 start 3 uurs lopers
16:00 start 1 uurs lopers
Voor meer informatie kijk dan op de website http://www.loopevenementendenhelder.nl De inschrijving is inmiddels geopend, dus schrijf je in!

Anno van den Bosch
namens de organisatie