Upgrade Zes Uur van de Haarlemmermeer 2016

Op 25 juni wordt de Zes uur van de Haarlemmermeer georganiseerd. De inzet van de organisatie is meer deelnemers en meer sfeer. Naast de 6 uur, komen er ook lopen over 1, 2 en 3 uur.

Hoewel het nog een heel aantal maanden duurt, is de voorbereiding van de Zes uur van de Haarlemmermeer al in volle gang. En hoe: er komt een upgrade, de nieuwe plannen zijn ambitieus. Wens is om tenminste 75 solisten aan de start te krijgen, deelname van 15 teams en meer publiek. De wedstrijdvormen worden uitgebreid met een 1-, 2-, en een 3-uursloop (starten vanaf resp. 15.00 uur, 14.00 uur en 13.00 uur), er komt een verenigingsklassement voor atletiekverenigingen op de estafette, een eerste prijs voor de winnaars in elke officiële leeftijdscategorie, bonus voor de snelste ronde e.a. Verder gaat gewerkt worden met een groot elektronisch rondenbord, professioneel geluid, warme douches en marktkramen met activiteiten voor het publiek. Ondanks de upgrade blijven de kosten voor deelname dezelfde als afgelopen jaren.

De locatie is dezelfde, op het terrein van de Expo Vijfhuizen. Er staat de bouw van een vluchtelingenopvangcentrum gepland (400 plaatsen), maar dit lijkt vooralsnog geen belemmering op te leveren. Mochten de ontwikkelingen dit voorjaar anders zijn, dan wordt er uitgeweken naar de locatie op Cruquius, waar de zes uur begin van de eeuw werd gelopen.

Dit jaar staat de Zes uur van de Haarlemmermeer gepland op zaterdag 25 juni.
Informatie blijft te vinden op de website van de AV Haarlemmermeer onder de kop Evenementen. Er komt binnenkort een speciale website voor de Zes Uur.

Ton Aker
namens het organisatiecomité