Eerste editie Durme Schelde marathon een succes

Een geslaagde eerste editie waarin de deelnemers in de watten werden gelegd en met Willem van Schuerbeeck als snelle winnaar.

Een nieuwe marathon in België van een nieuwe wedstrijd organisatie Endurance Day. Afgelopen zondag stond er een marathon op het programma, later dit jaar volgt er op 15/16 oktober nog een 6/12/24 uur. Ja natuurlijk was er de hoop op meer deelnemers bij de organisatie. Uiteindelijk haalde 66 lopers/loopsters de finish. Het parcours was een heen en weer parcours van Hamme naar Dendermonde en terug. Het grootste deel van de marathon liep langs de Schelde. De deelnemers werden in de watten gelegd met voor iedereen een goodie bag met technisch shirt, gepersonaliseerd gastendoekje, Belgische streekbiertjes en lekkernijen. Na afloop waren er medailles, een lekkere spaghetti en de nodige gratis consumpties. Plus voor de snelste lopers/loopsters bekers en geldprijzen. Een mooi aanbod!

De organisatie werd een paar dagen voor de wedstrijd verrast met de aanmelding van de Belgische marathon topper Willem van Schuerbeeck die de Durme Schelde marathon als training wilde gebruiken. Het resultaat van zijn training was een tijd van 2.30.04. Dat is voor de meeste mensen geen training, maar Willem liep vorig jaar bij de marathon van Berlijn zijn PR van 2.12.49. Ja met zo’n PR is een tijd van 2.30 inderdaad een training. Stan Vleminck werd tweede in 2.48.45 en Vincent Meers derde in 2.55.35. Isabelle Braekeveld was de snelste vrouw in 3.30.42

SQM time, het bedrijf van Joeri de Coninck, deed de tijdswaarneming en had het resultaat al snel klaar: http://www.sqmtime.be/agenda/durme-scheldemarathon

Wie volgend jaar eens wat anders wil dan een grote stadsmarathon weet nu waar hij/zij volgend jaar terecht kan. In het mooie Vlaamse land! Ik zag voor volgend jaar al een datum langskomen, onder voorbehoud 12 maart 2017.

Henri Thunnissen