Categorieën
nieuws verslagen

Masokistin Unelma (Masochist’s Dream) 100 km

Remco Schellingerhout liep deze Finse 100 km wedstrijd als voorbereiding op zijn 24 uur in Deventer. Een goede mentale training.

Remco Schellingerhout: Hierbij mijn verhaal over de eerste en enige voorbereidings trainings race voor de Deventer 24 uurs race in september i.v.m. de corona situatie. 

Zaterdag de 15e augustus stond al een tijd in mijn agenda om de Masochist’s Dream in Helsinki central park te gaan lopen.. 53 rondes…2 aanloop rondes van rond de 400 meter en 51 x 1944 meter. Zoals vaak het was een dag die redelijk begon (18 graden) maar liep op tot 26/28 graden gedurende de dag. Start was om 08:00 maar uiteindelijk gestart om 08:20 vanwege een mooi gitaar spel van de wedstrijdleider… 

De race begon en plan was 50 km in 4:30 en de rest in 5 uurtjes. Het werd natuurlijk anders.. Het eerste gedeelte ging volgens plan maar kreeg veel last van de warmte als niet warm weer loper. Iedere ronde wandelde ik 100/150 meter in de bevoorradingszone wat ook mijn plan is gedurende de 24 uur in september. Uiteindelijk na 80/85 km was het redelijk op maar geholpen door een bevriende ultraloper het laatste stuk uitgewandeld /gelopen en wilde ook finishen na het debacle in 2016.

Mentaal sterker geworden het afgelopen jaar en vooral de getrainde km’s zijn super gegaan wat me denk ik alleen maar sterker heeft gemaakt. Uiteindelijk gefinisht in 10:19:08 en een perfecte training voor de 24 van Deventer in september.. 

Als er ooit lopers zijn die graag deze race willen lopen want voor de Finse Spartathlon gangers is dit de ideale training met warmte /heuvels… Voorzieningen zijn goed met voor iedereen een eigen drink beker en genoeg voeding /water /cola en pannenkoeken.

Mijn doelen zijn gesteld voor komende tijd…een mooie prestatie in Deventer neer zetten voor kwalificatie Spartathlon 2021 en WK 24 uur in 2021…. En alles gaat op schema’s en begeleiding van coach Bob Stultiens uit Weert. 

Hopelijk tot in Deventer tijdens het Ultrafestival in Deventer, https://ultrafestival.nl/ 

De uitslag van de Masochist’s Dream: https://my.raceresult.com/156555/

Remco Schellingerhout