Verslag Kreislauf 2002

Henk Sipers schrijft over deze 102 kilometer lange tocht, die hij als alternatief voor Winschoten ging lopen op 15 september 2002.

Via via kregen we een foldertje van de Kreislauf 2002 in Waltrop in Duitsland. Ik was niet fit genoeg om in Winschoten te starten en dit was een goed alternatief daar er niet hard gelopen zou worden.

De Kreislauf is een loop over 10 etappes (totaal 102 km) van stad naar stad en in elke stad worden de lopers ontvangen door de burgemeester en dergelijke. Dat betekende tijdens de loop elke keer een oponthoud van 10 minuten. Deze loop was een sponsorloop voor de Deutsche Welthungerhilfe. Willem Mutze uit Heerlen en ik (Henk Sipers) vertrokken al vroeg naar Waltrop en de start was om 08.00 uur. Het inschrijfgeld bedroeg 3 Euro en we kregen een T-shirt en na afloop een medaille.

Het hele verkeer werd stilgezet als we er aan kwamen. Je kon een etappe lopen of meer. Zodoende finishden elke etappe mensen en werd weer met een nieuwe groep gestart. De pauzes werden door ons vooral benut om eten te zoeken en ander drinken dan bronwater. In totaal liepen ongeveer 1000 lopers, verdeeld over de 10 etappes, en we waren met 8 personen die de volledige afstand van 102 km zouden lopen. Het tempo wisselde erg, soms tot stilstand, daar er steeds lopers waren die niet konden volgen. Dit begon ons na 60 km op te breken en zeker ook nog het feit dat er alleen bronwater was. Soms kregen we ook een banaan maar niet altijd. De laatste vier steden moesten we telkens tijdens de speech van de burgemeester naar voren komen en werden we gefeliciteerd met de nu reeds behaalde afstand en werd ons succes gewenst voor de nog te lopen afstand. Willem en ik zijn steeds bij elkaar gebleven zodat het ook nog gezellig was. Na 75 km liepen we nog met 4 mensen die de volledige afstand zouden lopen.

Tijdens deze loop werden we continue begeleid door 2 motoragenten van de politie, 2 politieauto ‘s, 1 ambulance en een auto van de brandweer. Rond negen uur s’avonds finishden we in het stadje waar we ook uit vertrokken waren. Hier werden we ook weer gehuldigd, de meeste mensen weten niet dat je ook verder dan de marathon-afstand kunt lopen. Moe en voldaan gingen Willem en ik onder de douche en toen weer terug naar huis. Normaal loop ik een 100 km tussen de 10 en de 11 uur en nu 102 km in 13 uur. Trek je daar de vele pauzes van af, ben ik toch tevreden over het resultaat. Het was tenslotte een alternatief voor Winschoten daar ik niet fit was!!!!!!!!!!!!

{b}Henk Sipers Maastricht{eb}

http://members.home.nl/ultrasport/index.htm