Sahara Marathon

Lopen door het zand van de Sahara. Gewoon een marathon of een ultramarathon van 190 km in drie dagen.

Wilmar Teunissen attendeerde ons op een loopevenement door de Sahara. Let op, het is niet de welbekende Marathon des Sables (Zandmarathon op zijn goed Nederlands) in Marokko, maar een marathon door het Algerijns zand van de Sahara woestijn.

Naast de marathon en enkele kortere afstanden, waaronder een halve marathon, is er ook een ultramarathon. Op diverse plekken op de website van de organisatie vinden we verschillende gegevens. De totale lengte van de ultramarathon bedraagt iets van 190 tot 200 kilometer, en wordt in drie elkaar daaglijks opvolgende etappes gelopen. De eerste etappe start gezamelijk met de marathon en voert over hetzelfde parcours. De ultralopers lopen echter na de finish door. Vanaf dat punt ben je dus ultramarathonner 🙂
De lengte van de eerste etappe is iets van 80 tot 89 kilometer. Ook de tweede dag krijg je iets van 80 tot 89 kilometer voor de voeten geworpen. De derde dag wordt het geheel afgesloten met een stukje van 21 tot 30 kilometer. Nogmaals, de lengtes zijn niet helemaal duidelijk, en verschillen van plaats tot plaats op de betreffende website.

Er zijn diverse reisorganisaties die een totaalpakket aanbieden. Zo wordt er vanuit Duitsland vanuit Frankfurt gereisd. Ook de diverse reispakketten kunt u op de website terug vinden.

Voor meer informatie zie: http://www.saharamarathon.org

Het blijkt dat er ook een Nederlander beschikbaar is om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Zijn e-mail adres is info@hans-banus.nl

Anton Smeets
ton.smeets@ou.nl