UltraNED verdubbeld in 2002

Kwamen we in 2001 al ruim boven de honderdduizend pageviews, in 2002 zijn het nu al meer dan tweehonderdduizend!

UltraNED hoort bij de best bezochte atletiek websites van Nederland *). Bij Nedstat kan men daar makkelijk een overzicht van krijgen. Vaak staat UltraNED bovenaan op de lijst van best bezochte atletiek sites van Nederland.

Nu is de groep lange afstandlopers waar UltraNED zich op richt misschien niet de grootste doelgroep, maar dat toont weer eens destemeer aan hoe hecht deze groep is en hoe goed de onderlinge contacten binnen deze groep verlopen.

In vier jaar tijd is UltraNED van niets uitgegroeid tot een begrip dat men ook in andere disciplines van de atletiek kent; tot een website die ver over onze lands- en taalgrens heen bekend is.

Wie nog niet vertrouwd is met Netstat nog het volgende:
Nedstat kunt u bereiken via de hyperlink linksonder op uw UltraNED pagina; het is dat lichtblauwe knopje met die rode grafieklijn er overheen. Eenmaal in Nedstat, ziet u een prognose voor het aantal pageviews van die dag.
Boven het kleine frame “samengevat” ziet u “(Atletiek)” staan. Als u daar op clickt, ziet u hoe UltraNED genoteerd staat ten opzichte van andere atletiek websites. Via de link “Wanneer” links boven op de Nedstat pagina, kunt u overzichten per dag, week, maand of jaar krijgen van het bezoek aan UltraNED.
Nedstat biedt nog veel meer leuke informatie, maar dat mag u zelf gaan ontdekken.

Voor UltraNED is 2002 in elk geval weer een geslaagd jaar. De groei is er duidelijk nog niet uit. Elk jaar staan we wel weer versteld van de groei die er blijkbaar nog in zit.

Anton Smeets
ton.smeets@ou.nl

* Naschrift Martien Baars: de eerste zin van Ton luidde oorspronkelijk: ‘UltraNED is de best bezochte atletiek website van Nederland.’ Dat is niet waar, want een aantal veelbezochte atletiek-sites maakt geen gebruik van de Nedstat-teller en deze sites staan dus ook niet in de dagelijkse ranglijst van Nedstat: bijvoorbeeld www.atletiek.nl (KNAU actueel) en www.runnersweb.nl (Runner’s World). Gisteren plofte er een brief van Wielaard & Ranke gericht aan De Zestig van Texel in mijn bus – bedoeld om te wijzen op de aantrekkelijke tarieven van adverteren van een loop op de site atletiek.nl in combinatie met idemdito in het tweewekelijkse periodiek Atletiek Actueel – waarin geschermd wordt met ‘32373 unieke bezoekers per maand’ bij atletiek.nl. UltraNED zit momenteel op een kleine 10000 bezoekers per maand.