Silvester Marathon Meerssen 28/12

Eenmalige marathon door het Limburgs heuvelland.

Zaterdag 28 december vindt in het Zuid-Limburgse Meerssen een Silvester Marathon plaats. Het idee voor deze marathon is ontstaan nadat de marathon van Etten Leur niet door ging. Één van de lopers van het DSM running team wilde dit jaar als zestigjarige zijn zestigste marathon lopen. Etten Leur gooide roet in het eten voor het uitgestippelde wedstrijdplan. Andere lopers van het DSM running team, waaronder Jo Schoonbroodt, grepen dit aan om een eenmalige Silvester Marathon te organiseren.

Zoals Jo Schoonbroodt zelf al zei “wij zijn altijd tegendraads”. Misschien is dat erfelijk bepaald, want de Bokkenrijders liepen in de achtiende eeuw ook al de kerk of kapel achterstevoren in. Jo Schoonbroodt liet ons weten, dat het parcours het oude parcours is van de Mergelland Marathon, dus een parcours over één grote ronde. De looprichting is echter tegengesteld aan de looprichting die de Mergelland Marathon hanteerde.

Deelname aan de marathon is gratis. De start is op zaterdag 28 december om 09:00 uur bij uitspanning “De Nachtegaal” in het Geuldal te Meerssen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze reeds omgekleed naar de marathon toe komen. Na afloop kan men zich wel in uitspanning “De Nachtegaal” opfrissen. Verder zijn er de pannekoeken en koffie met echte Limburgse vlaai van harte aan te bevelen. Het volledige adres van de startplaats is:

Restaurant/Pannenkoekenhuis De Nachtegaal
Gemeentebroek 6
6231RV Meerssen
telefoon: 043-3580121

Voor meer informatie jo.schoonbroodt@sabic-europe.com

Anton Smeets
ton.smeets@ou.nl