Categorieën
nieuws

RUN Winschoten gaat door op 10-11 september

Op de Facebookpagina van de RUN Winschoten staat het bericht dat de wedstrijd door zal gaan omdat de gemeente Oldambt de vergunningen heeft afgegeven. Op 10 september zijn de jeugdlopen en een fun run. Op 11 september de solo lopen over 50 en 100 km, de 10×10 km estafette en wandelingen over 10, 20 en 30 km.

De inschrijving voor de RUN Winschoten loopt voor de 50 en 100 km goed. Voor de andere onderdelen waaronder de estafette wat minder. De deelnemerslijst is te bekijken via de volgende link: https://mylaps-registrations.com/run_winschoten_2021/registrations-list

Op de 100 km is er naast de open wedstrijd het Nederlands Kampioenschap 100 km. Om aan dat NK mee te kunnen doen moeten deelnemers de Nederlandse nationaliteit hebben, lid zijn van de Atletiek Unie en een wedstrijdlicentie hebben. Het NK 100 km gaat door als er minimaal 5 deelnemers zijn van wie er 3 van start gaan. Gezien het aantal NL mannen en vrouwen op de deelnemerslijst zal er een NK bij zowel de mannen als de vrouwen komen.

Op de 100 km staan er nu 95 deelnemers ingeschreven. En daar zitten sterke lopers en loopsters bij. De Engelsman Michael Taylor lijkt de favoriet bij de mannen te zijn, maar zal concurrentie krijgen van de Fransen David Duquesnoy en Nicolas Dubuget, de Tsjech Ondrej Velicka, de Belg David Liviau en de Nederlanders Pascal van Norden, Martijn Klaasse en David Helfferich. Voor dat NK 100 km komen ook mannen als Luuk van der Jagt en Bram van Rijswijk, die zijn comeback maakt, in aanmerking. Bij de vrouwen is de Tsjechische Radka Churanova de loopster met de snelste 100 km tijd (7.22). Zij zal concurrentie krijgen van haar landgenote Hana Vicorova, van Anna Stephan en Julia Jezek uit Duitsland en de Françaises Gwenaelle Guillou en Cecile Moynot-Mantel die haar comeback maakt. Aan het NK 100 km doen sterke loopsters mee als Arenda Konnecke, Sameena van der Mijden, Lian Stadhouders en Selina van der Vliet die ook in de open race kansen maken op een goede klassering.

Op de 50 km staan nu 69 deelnemers ingeschreven, waaronder veel uit de omgeving. De 50 km is bij uitstek geschikt om eens wat te verder te lopen dan de marathon. Sterke deelnemers zijn Christiana Neidiger, Adinda Vetsuypens, Thijs Feuth en Raivis Zakis. Op de deelnemerslijsten van zowel de 50 als 100 km staan veel namen van lopers en loopsters die jaar in jaar uit bij de RUN meedoen. Daar zitten bekende namen bij zoals die van 4-voudig winnaar Daniel Oralek maar ook minder bekende namen. Voor een evenement als de RUN Winschoten is zo’n vaste groep deelnemers waar je op kan rekenen heel belangrijk, zeker in deze moeilijke tijden. De RUN is een uniek evenement. Heb je je nog niet ingeschreven doe dat doen voor 1 september.

Henri Thunnissen

Bericht Facebook RUN Winschoten

T GAIT DEUR !!!!!!!!!!!

Het gaat door!

Afgelopen week heeft de organisatie van de RUN het verlossende bericht gekregen dat de vergunningen worden verstrekt. Natuurlijk onder de voorwaarde dat ALS de Corona weer zich heen grijpt en het RIVM maatregelen afkondigde wij misschien nog aanpassingen moet doen. Maar wij zijn heel erg blij dat wij op dit moment “groen” licht hebben gekregen. Dat houdt in dat wij op vrijdag 10 september een geweldige avond met topsport gaan realiseren vanaf het Marktplein. De RABObank Lutje RUN voor de jongsten en de FunRUN voor een ieder die op zijn geheel eigen wijze een 5 kilometer kan en mag afleggen. De inschrijving is voor deze avond geopend dus……Inschrijven.

Ook voor de zaterdag zijn de vergunningen binnen. Vanaf 09.00 uur gaan de atleten van start op de 100 km. Het Nederlands kampioenschap is een onderdeel van die afstand maar er is ook een internationale “open” wedstrijd. Vanaf 09.15 uur gaan de 50 km matadoren van start en om 09.30 uur start het spektakel op de 10×10. Bedrijven, verenigingen families of welke combinatie dan ook kunnen samen die 100 km afleggen in estafette vorm. Ook gaan om 09.30 uur de wandelaars van start. Afstanden van 30 km, 20 km en 10 km zijn af te leggen. Als organisatie zijn wij heel trots dat de Pieter Smit rug een onderdeel is van de te lopen afstand en natuurlijk onze mooie, natuurlijke woonwijk, “blauwe stad”.

Met andere woorden, voor elk wat wils. Let’s go RUN en doe mee!

Inschrijven kan tot 1 september 2021!!!

Voor aanmelden en info: https://www.runwinschoten.nl/