Categorieƫn
nationale selectie nieuws

WK trail-berglopen 2022 en 2023

Voor al het nieuws over het WK trail-berglopen en de selectie is er een Instagram account gemaakt.

Na 3 jaar afwezigheid kan het WK trail weer georganiseerd worden. Dit keer in Thailand van 3-6 november. Voor het eerst gecombineerd met het WK berglopen. Voor het WK trail zijn er 6 plekken beschikbaar, mannen en vrouwen en 40 en 80 km samen.

Om voor iedereen een eerlijke kans te creƫren zich te kwalificeren voor het team heb je de volgende optie: Tot en met eind augustus (terugwerkend tot 1 januari 2022) een UTMB world tour event, Golden trail series of een sky running event lopen op de afstand 40 of 80 kilometer. Daarbij spelen de behaalde ITRA/UTMB punten een bepalende rol in de selectie.

Stuur bij vragen een mail naar teamnltrail@gmail.com  of een persoonlijk berichtje op dit kanaal https://www.instagram.com/teamnltrail/ Aan lopers en loopsters die belangstelling hebben om zich voor het WK trail te plaatsen wordt gevraagd om dat kenbaar te maken en aan te geven welke wedstrijden zij gaan lopen in de kwalificatie periode. Op het instagram account zullen er regelmatig updates verschijnen met informatie over alles rond het WK trail, zoals de voortgang van de selectie, de reis en mogelijke sponsoren.

Veel informatie over het WK trail-berglopen is te vinden op de website: https://wmtrc2021thailand.com/ De trails van 40 en 80 km worden op 5 november gelopen. De trail van 40 km telt 2777 hm+ met een hoogste punt van 1344 meter. De trail van 80 km telt 4910 hm+ met een hoogste punt van 1664 meter.

Inmiddels is ook bekend dat het gecombineerde WK trail-berglopen begin juni 2023 in Oostenrijk wordt georganiseerd. Zie de aankondiging: https://itra.run/News/Article?id=83194bb2-a4ed-4d9b-b458-6d8abe37abf4 De opzet zal in grote lijnen gelijk zijn aan het WK in Thailand. Voordeel is dat er in bekend terrein gelopen wordt, de weersomstandigheden vergelijkbaar zijn aan wat trail lopers en loopsters gewend zijn en dat de kosten lager uit zullen vallen. De inzet is om een grotere Nederlandse afvaardiging naar het WK van 2023 te sturen.

Henri Thunnissen