Categorieën
nieuws

GOMU WK 48 uur en 6-daagse 2023

GOMU

Er is een nieuwe organisatie voor meerdaagse ultralopen. De GOMU, wat staat voor Global Organization of Multi-Day Ultra. Met niemand minder dan Yiannis Kouros als vice-president. De GOMU houdt de records bij en organiseert WK’s 48 uur en 6-daagse. Dit jaar werd van 3-5 september in de Verenigde Staten het WK 48 uur georganiseerd. Budyargal Buyambaa uit Mongolië werd Wereldkampioen met een afstand van 335,021 km. Viktoria Brown, die tevens vice-president van de GOMU is, werd 2e overall en Wereldkampioene met een afstand van 314,282 km. Het niveau van dit WK lag niet hoog. Voor het resultaat zie: https://www.gomu.org/results-records/world-championship-results

WK’s 48 uur en 6-daagse

In 2023 staan er 2 Wereldkampioenschappen op het programma. Van 12-18 maart wordt het WK 6-daagse georganiseerd in Italië. Het is de wintereditie van de UMF race in Policoro. Zie de website van de organisatie: https://www.6giornidelpantano.com/contatti Er wordt gelopen op een vlak en geasfalteerd parcours van 1082 meter.

Van 11-13 augustus wordt in Gloucester het Wereldkampioenschap 48 uur georganiseerd. Dit is een wedstrijd op een atletiekbaan. Er wordt elke 4 uur van richting gewisseld. De link naar de website van de organisator: https://eventswerun.co.uk/24%2F48hour-invitational  

Selectie en aanmelding

Hoe de GOMU de WK’s vorm wil geven wordt niet duidelijk op hun website. https://www.gomu.org/home  Er is geen enkele informatie over terug te vinden. Ik heb een mail gestuurd naar de GOMU met de vraag om informatie over de selectie en aanmelding. Mocht die mail beantwoord worden, dan wordt die informatie hier gedeeld.

Op de website van de UMF race is er sprake van dat het WK 6-daagse doorgaat als er tenminste 3 landenteams van minimaal 3 mannen-vrouwen meedoen. Aan de wedstrijd in Gloucester kunnen maximaal 60 deelnemers meedoen, inclusief de open wedstrijd en waarschijnlijk de 24 uur. Dat lijkt weinig als hier een volwaardig WK 48 uur moet worden gelopen.

Henri Thunnissen