Categorieën
nieuws

In Memoriam Wim Douw

Zondag 25 augustus is Wim Douw overleden. Hij is 60 jaar oud geworden.

Ik leerde Wim kennen via het ultralopen waar ik hem in de afgelopen twintig jaar bij veel wedstrijden tegenkwam. Zoals in 2011 bij het Nederlands Kampioenschap 24 uur in Steenbergen. Wim werd daar Nederlands Kampioen bij zijn debuut op de 24 uur. Gesteund door zijn vrouw kwam hij de laatste lastige uren door.

Wim had aanleg voor de 24 uur. In 2014 liep hij in Steenbergen zijn PR van 221,929 km en in 2016 haalde hij zijn tweede titel op de 24 uur. Op de 100 km werd Wim 3e bij het Nederlands Kampioenschap in 2010 en hij won een aantal 6-uurs wedstrijden. Naast ultrawedstrijden liep hij marathons en kortere afstanden.  

Wim was serieus met zijn sport bezig, wilde alles eruit halen. Met Zeeuwse nuchterheid. In het dagelijks leven was Wim fysiotherapeut. Geen garantie om blessurevrij te blijven, maar wel om zo verantwoord mogelijk met zijn sport om te gaan.

Zijn familie was belangrijk voor hem. Met 4 kinderen een huis vol. Samen met zijn dochter liep hij de laatste jaren wedstrijden in de omgeving.

Wij wensen als redactie van Ultraned zijn vrouw en kinderen veel sterkte toe.

Henri Thunnissen