Ultramarathon Cranendonck

De “Ultramarathon Cranendonck” leverde een verrassende winnaar (of liever gezegd winnares) op.

De “Ultramarathon Cranendonck” leverde een verrassende winnaar (of liever gezegd winnares) op. Anke Drescher van de SSC Hanau Rodenbach, won de wedstrijd met een afstand van 136.701 kilometer. Deze afstand betekend een nieuw Duits record, en de beste atstand ooit in Nederland door een vrouw gerealiseerd (was 134.378 km van Anni Loenstad, gelopen in Geldrop, 17 augustus 1996). De gelopen afstand van Anke in de laatste ronde wordt nog met staalband nagemeten, zodat de uiteindelijke afstand wel eens 1 of 2 meter kan afwijken van deze voorlopige uitslag.
Cranendonck voldoet aan alle voorwaarden om officiele records aan te
vragen, zoals officieel meetcertificaat van IAAF official en registratie met tijd van alle doorkomsten.
Toen onze wedstrijd nog in Geldrop was, liep Taelman met 154.970 een
Europees record, omdat alle andere (en betere?) wegprestaties (Kouros en Ritchie), niet op officieel gemeten parcoursen waren gerealiseerd. Taelmans record staat nog steeds. Alleen rae Clark (VSt) liep ooit verder op een officieel gemeten parcours: 157.715 kilometer.
Bij de vrouwen staan afstanden van Ann Trason (VSt) 144.840 en Angela
Mertens (Bel) 140.672, maar deze zijn wellicht allemaal op niet officieel gemeten parcoursen gerealiseerd. Wij proberen daarom nu te achterhalen of Anke’s resultaat wellicht in aanmerking komt voor Europees of zelfs wereldrecord.
Zodra alle rondentellingen met de back-up rondentelling zijn gecontroleerd, en de restmeters definitief zijn vastgesteld, volgt een volledige uitslag van deze wedstrijd.