Eemmeerloop in verzengende hitte gewonnen door Wim Epskamp

Bij de sololoop van 50 km kwamen van de 36 gestarte lopers slechts 17 over de finish.Hier een verslag. De uitslag staat op de webstek van Quo Vadis.

Jan Willem Nieboer stuurde ons een kleine impressie.

Er verschenen maar liefst 36 sololopers aan de start, een record voor de Eemmeerloop! Maar wat werd het een veldslag. Slechts 17 lopers haalden de finish, dus meer dan de helft beëindigde voortijdig de wedstrijd. Natuurlijke waren de zeer warme omstandigheden daar debet aan. Ook hadden vele sololopers het advies om zelf een begeleider op de fiets mee te nemen in de wind geslagen. De drinkposten om de 5 km waren nu voor velen niet toereikend. Jammer… Ria Buiten beëindigde ontspannen lopend als enige dame de 50 km. Bij de heren “trainde” Wim Epskamp in 3.33.26 naar de overwinning. Mik Borsten werd tweede met 20 min. achterstand en daar weer 20 min achter werd R. Karreman derde. De twee Duitse deelnemers en de Belgische deelnemer kwamen niet voor niets en zaten ook bij de finishers.

Jan Wielinga bericht zijn beleving.

De Eemmeerloop van 1999 werd een slijtageslag onder de solo lopers en een hels karwei voor alle estafette teams. We begonnen met 38 solo lopers, een absoluut record. Namen als Wim Epskamp, Broer Epskamp, Erik van Zessen, Ria Buiten, Mik Borsten en een Belgische vriend en twee Duitsers maakte het veld internationaal. Op solo gebied ontwikkelde de race zich sensationeel, Erik van Zessen kon zich niet beheersen en ging er als een haas vandoor, 9.4 km in 32.12 min alle andere waren veel behoudener. In het kort kwam het erop neer dat na 25 km bij erik de pijp leeg was en wim Epskamp het heft in handen nam. Hij finishte in 3.29… uur, gevolgd door Mik Borsten rond de 3.45 uur, nummer 3 was ik kwijt. Bij de dames bleek alleen Ria Buiten in staat om de afstand simpel naar haar hand te zetten 4.52 uur. De rest viel uit. een compleet overzicht staat morgen op de DRS lijst waar dan ook de officiele tijden achter staan. Door zomerse temperaturen viel meer dan 60 % van de solo lopers uit. Ook de estafette lopers hadden het zwaar, twee keer zieknhuis, uitdroging, en diverse lopers werden opgelapt door EHBO en onze clubdokters die ook vervent hardloper zijn. Ondank waarschuwingen zien nog steeds mensen niet de noodzaak in van veel drinken en het hoofd koelhouden.