Mik Borsten en Jos Everts onder 7.45 en 1.30 op hun recordpogingen!

Een hele en een Olympische triathlon ‘op de plaats’, met als doel
onder de bestaande wedstrijd-records uit te komen: afgelopen zaterdag
in Amersfoort slaagden die pogingen perfect.

Afgelopen zaterdag hebben Mik Borsten(Amersfoort) en Jos Everts(Vught) allebei een wereld besttijd op de triatlon gevestigd.
De zwemafstand vond plaats in het Bosbad te Amersfoort, vervolgens werd er 5 KM naar het centrum van Amersfoort afgelegd per fiets. Daarna werd de rest van de fiets kilometers op de hometrainer op de Groenmarkt in Amersfoort afgelegd het lopen vond hier ook plaats op de loopband.
Jos Everts legde de olympische triatlon af, het “wereldrecord” stond op 1 uur en 42 minuten. Jos legde de 1500 meter zwemmen af in 20 minuten en 50 seconden, de 40 KM fietsen in 35 minuten en de 10 KM hardlopen in 34 minuten en 25 seconden totaaltijd 1 uur 29 minuten en 50 seconden.
dit betekent dus de snelste tijd ooit over deze afstand en de eerste keer ” indoor” afgelegd!

Mik Borsten legde de hele triatlon af, het wereld record stond op naam van Luc van Lierde met 7 uur 50 minuten en 27 seconden , gevestigd in het Duitse Roth in 1996.
Mik Borsten zwom de 3,8 KM in 1 uur en 4 minuten, de 180 KM fietsen ging in 3 uur 18 minuten en de marathon(42,2 KM) ging in 3 uur en 22 minuten. De totaaltijd was 7 uur 44 minuten en 8 seconden.
Ook de hele triatlon werd ook voor het eerst “indoor” afgelegd.

Beide triatlons zouden eerst georganiseerd worden bij de duursport expo in Rosmalen, maar omdat deze werd uitgesteld is gekozen voor de woonplaats van Mik Borsten.
De record poging werd georganiseerd voor het goede doel. al het sponsor geld gaat naar de stichting gezond verstand, dit is een stichting met als doelstelling het door middel van sport verlichten van psychisch en of lichamelijk leed. Zie ook http://www.depressieve.nl meer informatie over de triatlon is te vinden op http://www.triatlonweb.nl .

Mik Borsten