Veron Lust winnaar bij 1e Elf dorpen tocht.

Veron wist na 6 uur en 9 minuten zijn stempelkaart weer bij de finish in te leveren. De marathon zege was voor Cees van der Woude met een tijd van 3:28.

De eerste Elf dorpentocht mocht zich dan wel niet op een groot startveld verheugen qua ultralopers. Toch kon men terugkijken op een geslaagd evenement. De start om kwart over acht vond in alle stilte plaats waarbij de vijf aanwezige deelnemers Westerbork verlieten. Al snel koos Ubel Dijk zijn eigen snelheid en zo ontstond een “kopgroep” bestaande uit Jan-Willem Dijkgraaf, Sjoerd Slaaf, Veron Lust en Tom Hendriks. Na 4 1/2 uur op “trainingssnelheid” van de natuur genoten te hebben, vond Veron het wel genoeg en zette de benen in een hogere versnelling om in 6 uur en 9 minuten weer in Westerbork te arriveren. De starttijden van de fietsers en skeelers waren dusdanig gekozen dat de aankomsten ongeveer samen zouden vallen. Zodoende ontstond aan de finish een mix van binnenkomende deelnemers wat op zich een heel aparte ervaring is.
Detail van de marathon is dat Cees van der Woude hoogst waarschijnlijk het eeuwige parkoers record op zijn naam heeft heeft gezet daar de marathon volgend jaar niet meer in de tocht meegenomen wordt.