Gewijzigde starttijden bij de RUN ’05

De starts bij de dertigste editie van de RUN Winschoten zijn drie uur eerder dan voorgaande jaren: het koningsnummer 100 km met EK en NK start om 10.00 uur!

De dertigste editie van de RUN Winschoten kent een groot verschil ten opzichte van voorgaande jaren: de tijden waarop de verschillende onderdelen starten.
Zowel voor lopers als kijkers een kleine waarschuwing vooraf: De Lutje RUN (estafette voor scholieren tot 16 jaar) zal beginnen om 9.00 uur, het koningsnummer 100 km om 10.00 uur, de enige Marathon van de Provincie Groningen om 10.10 uur, de 10×10 estafette zal als laatste starten om 10.30 uur. De plaats vanwaar de lopers starten en finishen echter is ongewijzigd. Zoals alle voorgaande RUN edities vindt deze plaats in de manifestatiehal van het Cultureel Centrum De Klinker in het centrum van het koopmansstadje Winschoten. Reden voor de vervroegde starttijden, is mede het verzoek van deelnemers en van de ruim 400 vrijwilligers aan vorige edities om eerder te starten. Dick Hensens, Pr medewerker voor de RUN: “Voor in het bijzonder die lopers die van verre komen om aan de RUN deel te nemen, is dit handiger. Zij finishen nu eerder en hoeven niet vreselijk laat naar huis te rijden. En ook voor de lopers die later op de avond lopen, is het voordeliger. Er zal voor langere tijd tijdens de RUN nog meer mensen langs het parkoers staan. Dit maakt het mentaal gemakkelijker en gezelliger voor de latere lopers. Lopen over een gedeeltelijk leeg parkoers is immers altijd minder leuk. “ daarnaast hoopt de organisatie van de RUN een nog meer gezelliger parkoers te creëren. Doordat het grootste gedeelte van de RUN nu midden op de dag plaatsvindt, hopen zij op meer publiek. “Dit is niet alleen voor de RUN zelf. Het publiek heeft zo ook langer de kans om eens in het gezellige stadscentrum van Winschoten rond te kijken. Er zal in en rond de Klinker het een en ander georganiseerd worden wat als publiekstrekker gaat fungeren. We hopen zo Winschoten als stad te promoten. Met als uitgangspunt ons eigen RUN”. Aldus Dick Hensens. De eerder begintijden van de RUN betekent niet dat de lopers dit jaar langer de tijd hebben voor hun prestatie. Evenals andere jaren staan de limieten voor de marathon en de 100 km op respectievelijk 5 en 12 uur. Om 22.00 uur wordt het parkoers in de Klinker gesloten.

{fixed}Starttijden RUN 2005

LutjeRun 9.00 uur
{b}100 km EK + NK 10.00 uur{eb}
Marathon 10.10 uur
10×10 estafette 10.30 uur

Dick Hensens (PR RUN) & Liesbeth Jansen (racedirector RUN)
info@run.nl
http://www.run.nl
{efixed}