Slechts 1 uitvaller in Ronde van Amsterdam

Ook Ruud Nijhuis en Prisca Vis bij de eerste groep van 4.

{u}{b}2 juli 2005; tweede ultraloop rond Amsterdam; 60 km{eu}{eb}

Deze loop werd voor de 16e keer door de actieve vereniging sv de L.A.T. georganiseerd voor wandelaars en voor de 2e keer deden ultralopers mee. Alleen al doordat een groot aantal van deze wandelaars in 24 uur makkelijk zo’n 160 km kunnen wegstappen en van de natuur genieten onderweg, zijn er genoeg overeenkomsten om over te praten.
De actieve loper en schrijver Vincent Schoenmakers was er niet, dus probeer je zelf om er verslag van te schrijven.

De route loopt vanaf Diemen (oost) met de klok mee, om A’dam heen. Bij de start krijgt iedereen een geschreven route beschrijving en de route is op het wegdek gemarkeerd met pijlen. Als je rent, praat en om je heen kijkt, mis je wel eens een pijl, maar dat is kwestie van teruglopen naar laatste pijl.
Bij de start bleek de fietsbegeleider van Gijs en Bert al reeds een lekke band te hebben. Gehaast de fiets omkerend, rolde de totale inhoud van de fiets tassen over straat. De sportieve fietsbegeleider van Simon besloot daarom om bij Gijs en Bert te blijven, die het rustig aan zouden doen vandaag (zeker sparen voor marathon de dag erna). Tot hun eigen begeleider het , met geplakte band, weer zou overnemen. Koos legde onderweg de werking van het nieuwe “speeltje”dat om zijn bovenarm zat, uit. Deze meet je snelheid, de gelopen km’s, hoogte verschillen etc etc. (voor meer info bij Koos Rademakers). Karin had daar een eenvoudiger variant van. Zo leer je nog wat van nieuw speelgoed onderweg. Tot de 1e veerpont over het Noordzeekanaal, bij 33 km, liepen we in een spontaan gevormd groepje met o.a. Liel, Ruud, Henk, Karin (+fietsbegeleider), Simon (+fietsbegeleider), Willie, Koos, Rob etc samen. Natuurlijk lag de pont, die om de 20 minuten gaat, net aan de overkant. Dit was wel een extra pauze.

Op de 1e veerpont was Bram er weer bij, die na sanitaire stop de groep uit oog verloren had en route van vorig jaar verder gelopen was. Maar Gijs en Bert waren na tweede post nergens meer gesignaleerd. Ferry, die thuis weggeglipt was met 38,5 graden koorts,om toch mee te lopen, wilde aan de overkant iets rustiger gaan lopen.

De fietsbegeleiders waren niet echt nodig voor de catering, want de posten waren allemaal ruim voorzien van broodjes, ranja, cola, yoghurt drank en bananen. Maar de begeleiders waren erg handig voor het vooruit rijden en pijlen volgen.

Ruud liep zijn eerste ultraloop en wilde meer van zijn woonplaats zien.Daar is het een goede route voor , want je komt door grote natuur gebieden en gaat over grote water wegen zoals; Amstel, Noordzee kanaal, Amsterdam- Rijn kanaal, met pontjes (toevallig allebei net aan de overkant) en bruggen. Je loopt trappen op en af en komt langs dorpjes, neemt kronkelige bospaadjes, passeert mooie huizen, beeldhouw werken, jonge dieren etc. Er was genoeg te zien. Zelfs bij de finish liepen we nog met z’n vieren te kijken, praten en te lachen. We waren gewoon nog niet uitgepraat. Liel was blij sinds lange tijd weer eens een 60 te lopen. Door de veerpontjes, stoplichten, bruggen, trappen (en evt. mislopen) is het zeker geen snel parcours, maar wel heel mooie en afwisselend. Er was 1 uitvaller op bijna 50 km, maar naast Willen en Alex die de route uitzetten en naliepen hebben Liel, Ruud,Henk, Karin, Simon, Bram, Ferry,Willy, Rob, Thijs, Ubel, Koos, Gijs, Bert, Jos en ondergetekende, ’t allemaal uitgelopen.

Prisca Vis