6 uur v.d. Haarlemmermeer succes.

De kersverse 6uur welke Zaterdag 15 juli door av Haarlemmermeer georganisserd werd, krijgt zeker een vervolg.

Een beetje zenuwachtig waren de organisatoren wel. In het verleden werd weliswaar de ronde v.d. Haarlemmermeer ook door AVH in samenwerking met omringende verenigingen georganiseerd maar dit was toch weer iets totaal nieuws. Nu was het aanvankelijk de bedoeling om de zes uur te organiseren voor 4 leden welke in Winschoten aan de honderd deel gaan nemen. Deze leden vonden het echter gezelliger om ook wat “collega ultralopers” op het parcours te hebben. Tja, en dan moet je even een fatsoenlijk parcours “uit de mouw schudden”. Gezien de vrij ongunstige ligging van het terrein van AVH geen sinecure. Met medewerking van de naastgelegen hockey vereniging lukte het toch om een aardige ronde uit te zetten zonder ingewikkelde wegafzettingen en politie vergunningen. Ook Ton Smeets was direct enthousiast en verzorgde de parkoersmeting en rondetelling. De inderhaast opgetrommelde maar daarom niet minder enthousiaste vrijwilligers maakten het evenement zeker tot een succes. Eigenlijk werd er achteraf maar 1 minpuntje ervaren en dat waren twee vrij scherpe bochten in het parkoers. Die zijn er dus volgend jaar geheid uit wist Henk van Bakel (een van de organisatieleden red.) meteen na afloop te melden.
Vlak na de start werd al snel een koppeltje gevormd door Veron Lust, Wim Epskamp, Johan Luyben en Tom Hendriks. De laatste twee wisten echter uit ervaring dat meelopen met deze twee toppers “dodelijk” is voor een goede afloop en kozen na enkele ronden hun eigen tempo. Wim Epskamp moest echter na 50 km afhaken daar hij zich grieperig en beroerd voelde. De op dat moment ontstane rangorde Lust, Hendriks, Luyben bleef tot het eind in stand.
De winnaar Veron Lust wist ondanks de bochten, die hij gekscherend “een goede training voor Winschoten” noemde, een afstand neer te zetten van 75.957 meter. Gezien de gemoeddelijke start een uitstekende prestatie.
1e en enige vrouw was Marianne Swart. Marianne liep in een constant ritme 56.385 meter bijelkkaar.

Ultraned – Tom Hendriks

{HD000715.jpg}

De start verliep zeer ontspannnen.