Nederlander Lantink wint prestigieuze Rodgau 50 km

In oktober werd hij al eens tweede in de Ems-Jade-Lauf van 72 km, nu was Jan-Albert uit Borne de eerste in een echte wedstrijd: de openingsloop van de IAU 50 km Trophy

In oktober werd hij al eens tweede in de Ems-Jade-Lauf van 72 km, nu was de landelijk nog vrij onbekende man uit Borne maar liefst honderden lopers de baas bij een echte wedstrijd: de openingsloop van de IAU 50 km Trophy

De podia volgens de uitslag op http://www.volkslauf.de/ergebnisse-htm/ergebnis_258.htm
{fixed}1 Lantink, Jan-Albert 7623CM Borne, MPN Hengelo 1958 M45 3:27:23
2 Krefter, Roland Haibach, TV Haibach 1960 M45 3:30:48
3 Kraft, Sebastian Ronneburg, SSC Hanau-Rodenbach 1979 MHK 3:34:42
vrouwen
42 Hofmann, Angelika Lauda-Königshofen, ETSV Lauda 1958 W45 4:00:12
53 Hildebrand, Carmen Steinau, SSC Hanau-Rodenbach 1969 W35 4:04:23
72 Schlegel, Ilona Alfter, Melpomene Bonn e. V. 1966 W40 4:09:46{efixed}
Wie is Jan-Albert Lantink? In de uitslagen-bestanden van UltraNed staat hij maar drie keer:
De Swiss Alpine Post Marathon in 2000 (78.5 bergkm’s in 8.29.39), in 2003 in Apeldoorn de MidWinterMarathon (in de tijd van 3.26.55), en de Ems-Jade-Lauf afgelopen 16 oktober 2005. Daar werd hij over de 72 km al tweede, in 5.37.10.

Hopelijk krijgt deze voor buitenstanders zeer verrassende overwinning de nodige publiciteit in lokale en nationale dagbladen, en komen we meer te weten over deze onverwachte ultratopper!

Martien Baars
– – – – –
Toevoeging maandagochtend 30/1; op een emailtje naar Gerry Visser (Borne) voor meer info over haar plaatsgenoot kwam het volgende antwoord:

Hallo Martien,

Jazeker ken ik Jan-Albert! En die klapper van zaterdag was niet onverwacht,
Jan-Albert won op 10 december de Null-lauf in Georgsmariënhütte (hij
finishte toen voor Wim Epskamp, al liep die niet voluit, maar toch), en in
de Ems-Jade Lauf was hij ook succesvol (maar dat wist je al).

Vorige week zaterdag heb ik ‘m meegenomen naar de centrale ultratraining van
Ed van Beek in Deventer, het leek me slim als die twee elkaar leerden
kennen. Op de foto’s daarvan zie je hem in het groen hier met Harry
Jorritsma:
http://www.toptext.nl/album/2006/deventer/IMG_0139.html
en
http://www.toptext.nl/album/2006/deventer/IMG_0150.html

We gaan beslist nog meer van hem horen! En los van zijn looptalent is het
een verschrikkelijk aardige man. Nou ja, dat zijn (bijna) alle ultralopers
nietwaar?;-)

Groetjes, Gerry
– – – –

Op de site van Rodgau http://www.rlt-rodgau.de/ zijn nu ook foto’s geplaatst. De serietjes van Herbert Rollwa/Thomas Zoeller geven de finishfoto’s van Jan-Albert Lantink nr 600

En op maandag 30/1 kwam een emailtje van Lantink’s collega binnen:
{i}En of Jan-Albert Lantink bekend is!
Behalve ultraloper is hij beroepsmatig ook (over)aktief als bedrijfsarts bij Commit.
Bij klanten en collega’s is hij bekend als de man die sneller gaat dan zijn schaduw, als Turbo-Twent of Turbo-Tukker.
Beroemd geworden door de gevleugelde uitspraak:
“Weet’n die leu in ‘t west’n al dat alle wiesheid uut ‘t oooooost’n komt?!”

Johan Bruining (collega){ei}

En Jitze Weber meldde nog:
Even een correctie in de redactionele sfeer op Gerry: De Null van Georgsmarienhütte kan niet gewonnen worden (ik heb hem 14 keer achter elkaar gelopen). Het is een zgn. Erlebnislauf wat zoveel wil zeggen dat er weliswaar voortvarend gelopen wordt, maar evenveel gekeuveld , gezongen, gegeten en gezopen. Het concept is hier te lande niet gangbaar. Er wordt in groepen gelopen, de route wordt bekend geacht bij degenen die over een geel (5 maal meegedaan—Berg und Talführer) dan wel een rood (10 maal-Magister ) hesje dragen en verder zijn er een paar verzorgingsposten van het Rode Kruis.De loop wordt twee maal per jaar gehouden.Georg Rollfing heeft trouwens liever geen publiciteit omdat hij niet wil dat het te druk wordt. Er komen al lopers genoeg op af . Er is per keer een thema, bedacht door een deelnemer. Af en toe ook een culturele activiteit en immer een feestelijke afsluiting. Enfin, allerlei meerwaarde waar velen nog geen weet van hebben, maar zeker geen wedstrijd. Het heeft een sportieve link naar de Slag in het Teutoburgerwoud, kort na het begin van de jaartelling. De Romeinen (Varus) werden hier in hun opmars naar het Noorden tot staan gebracht. Verder komt Herr Burgemeister regelmatig even kijken omdat het ook een promotie van het wunderschöne Osnabrücker Land is.Naast de Null is er ook een “Wanderweg” die om de hele stad gaat (ruim 100 km.) . Wie hier komt om te winnen “hat nicht richtig verstanden war um es sich hier handelt.”
Lantink is waarschijnlijk lid van MPM (niet MPN) , een atletiekclub uit Hengelo waar de wegatleten zich toendertijd van afsplitsten en waar de grote vereniging LAAC-Twente uit ontstond. MPM bestaat nog steeds, prima clubs verder, allebei.

Groeten. Jitze Weber ( Magister, evenals bijv. Willem M.uit Limburg), Haaksbergen.

PS MPM = Marathon Pim Mulier (mooie naam !)

– – – – –
De eerste verslagen staan op de site van Rodgau, waaronder die van Gabi Leidner met mooie foto’s http://www.laufreport.de/archiv/0106/rodgau/rodgau.htm . Zij weet ook het volgende te melden over Jan-Albert:
“Jan-Albert Lantink vom MPN Hengelo kam eigentlich aufgrund eines großen Irrtums nach Rodgau. Er hatte sich fest vorgenommen, bei Schnee und Kälte keinen Wettkampf mehr bestreiten zu wollen. Ein Blick auf die Webcam der Stadt Rodgau zeigte ihm Plusgrade und keinen Schnee, also fuhren er und seine zwei ihn betreuenden Freunde Hank und Joopi nach Südhessen – und staunte nicht schlecht über die Witterungsbedingungen. Allerdings kam er letztendlich mit dem schweren Boden gut zurecht. Lantink läuft erst seit Oktober 2005 Ultra, wurde auch gleich Zweiter beim Ems-Jade-Lauf. Früher ist er „nur“ Marathon gelaufen, hat eine Bestzeit von 2:41 h stehen und trainierte dafür nur 3x pro Woche, man mag es kaum glauben. Für seine Ultralaufbahn hat er die Trainingseinheiten verdoppelt und hofft so, sogar noch etwas für seine Marathonbestzeit zu tun. Seine nächsten zwei Wettkämpfe werden die 6 h im niederländischen Stein und dann die 100 km in Rodenbach sein. 2006 oder 2007 will er dann von Athen nach Sparta rennen.”

Ook Herman Weening van Hardloopnieuws.nl heeft een berichtje over streekgenoot Jan-Albert:
http://www.dehardloopkrant.com/ (‘Lantink wint in Rodgnau’, links in het overzicht van artikelen)
http://www.dehardloopkrant.com/artikel.php?date=2006-01-30%2015:20&id=Lantink%20wint%20in%20Rodgnau