Wim Epskamp wint de RonHill Ultraloop.

Ook dit jaar zijn de deelnemers van de RonHill Ultraloop in Amersfoort geplaagd door de regen, desondanks is er goed gelopen.

afgelopen zondag is voor de achtste keer Amersfoortse 6 uurloop gehouden, voor de tweede keer was het mogelijk om de marathon te lopen. Helaas was het weer slecht en werd de gehele wedstrijd met regen gelopen, dit maakte snelle tijden onmogelijk, het parcoursrecord van 85 Km op de 6 uur van Edward de Ruiter bleef dan ook buiten bereik van de ultralopers.
Edward de Ruiter uit Groningen probeerde nog wel het Nederlands record van Wim Epskamp aan te vallen(87.2 KM) maar moest zijn snelle start bekopen en zelfs uitstappen, daarna nam de Zwitser Michael Misteli het heft in handen, maar Wim Epskamp passeerde hem na 4 uur en won gemakkelijk met ruim 80 KM voor Tom Hendriks met 77,339 KM derde werd de zwitser met 77,132 KM. Eerste Amersfoorter wer Rob Froonhoff met ruim 58 KM. Guido Vroemen uit Leusden werd zesde met 69 KM.
Bij de dames ging de overwinning weer naar Ria Buiten de nederlands recordhoudster op de 72 uur met 450 KM zij won met bijna 68 KM.
De marathon werd gewonnen door Frank de Groot uit Soest in 3.16.31 tweede werd Bernard van den Berg uit Amersfoort in 3.16.34 en de Amersfoorter Roger Last werd derde in zijn eerste marathon met 3.21.37

Mik Borsten

{RHU00-01a.jpg}

Zoals gewoonlijk verloopt de start weer heel gemoedelijk.

{RHU00-02a.jpg}

De marathon winnaars van links naar rechts Bernhard van den Berg (2), Frank de Groot (1) en Roger Last (3).
(Die reflectiestepen doen het trouwens uitstekend!)

{RHU00-04a.jpg}

De 6 uur winnaars, van links naar rechts, Tom Hendriks (2), Wim Epskamp (1) en Michael Mistelli (3).
Tja Wim, gelijk nog even wat reclame voor Texel?